Zavřít reklamu

Kurzor v macOS je již po dobu několika let neměnný – má stejný tvar, velikost i barvu. Ve své klasické podobě má tvar šipky, každopádně podle toho, na co zrovna najedete, se může změnit, a to například na textový kurzor, prst, křížek apod. V některých případech si ale můžete začít všímat toho, že ztrácíte pojem o tom, kde se zrovna kurzor nachází. To může být způsobeno například velkou pracovní plochou, popřípadě horším zrakem. Pro rychlé nalezení kurzoru stačí, abyste s ním párkrát rychle zahýbali, nejedná se však o úplně ideální řešení.

Jak na Macu zvětšit kurzor

Dobrou zprávou ale je, že si na Macu můžete velikost kurzoru jednoduše změnit. Nepřichází v úvahu zmenšení, jelikož už tak je kurzor relativně malý a navíc k tomu ani možnost pro zmenšení oproti výchozí velikosti neexistuje. V případě, že často ztrácíte pojem o umístění kurzoru, popřípadě pokud jste začali například využívat více velkých externích monitorů, tak můžete zvětšení kurzoru na Macu provést následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na Macu vlevo nahoře klepnuli na ikonu .
  • Jakmile tak učiníte, tak z menu, které se zobrazí, vyberte možnost Předvolby systému…
  • Následně se zobrazí okno se všemi dostupnými sekcemi pro správu předvoleb.
  • V rámci tohoto okna vyhledejte a rozklikněte sekci s názvem Zpřístupnění.
  • Poté v levém menu najděte a otevřete kolonku Monitor.
  • Zde v horní části okna přejděte do záložky s názvem Ukazatel.
  • Nakonec stačí, abyste pomocí posuvníkuVelikost ukazatele provedli požadované změny.

Pomocí výše uvedeného způsobu tedy můžete na vašem Macu jednoduše zvětšit kurzor. Kromě toho se zde ale nachází také další možnosti, které můžete využít. V horní části najdete funkci Zvýraznit ukazatel myši zatřesením, což je funkce, kterou jsem zmínil už v úvodu. Pokud ji máte aktivní a ztratíte kurzor, tak stačí, abyste ním rychle zahýbali, čímž dojde k dočasnému zvětšení. Níže pak naleznete možnost pro změnu obrysu a výplně kurzoru, což je funkce, která přibyla v rámci macOS Monterey. Využít ji můžete taktéž k tomu, abyste v určitých situacích byli schopni kurzor jednodušeji rozpoznat.

Dnes nejčtenější

.