Zavřít reklamu

Pokud jste rodiči, pak jistě sami dobře víte, že v dnešní době není zase až tak těžké děti zabavit. Zkrátka jim stačí pustit hru nebo jen pohádku na telefonu či je posadit k počítači. Jde sice o poměrně efektivní způsob, jak si od svých ratolestí na nějakou chvíli odpočinout a věnovat se tak svým záležitostem, správný ale určitě není. Nicméně díky dnešním výkonným smartphonů a dokonce i rozšířené realitě existují mnohem zajímavější metody, jak děti zabavit a dokonce je během toho i něco naučit. Ukázkovým příkladem je produkt Neobear Popup Zoo, na který se dnes podíváme.

Jedná se o interaktivní karty se zvířaty využívající rozšířenou realitu. Dohromady je v balení 96 karet s různými živočichy od vodních, přes suchozemské, až po ptáky a hmyz. Ke kartám je přibalený stojánek pro tablet/smartphone, látkový pytlík a manuál spolu s kódem pro aktivaci hry až na 5 zařízeních.

Právě skrze tablet či smartphone zvířata na kartách ožívají. Stačí si z App Store stáhnout bezplatnou aplikaci Popup Zoo, povolit jí přístup k fotoaparátu, provést aktivaci a rázem můžete jakékoli z 96 zvířat zobrazit ve 3D podobě a prohlédnout si jej tak skutečně ze všech stran. Zvířátko se na displeji zjeví za doprovodu hlasu, který vyřkne jeho název v angličtině, nebo ve španělštině, čínštině či korejštině. Čeština podporovaná není, ale na druhou stranu se tak z karet stává naprosto ideální pomůcka na výuku anglických slovíček.

Po kliknutí vydá zvíře i svůj charakteristický zvuk a udělá pro sebe typický pohyb – žába skočí, medvěd se postaví na zadní nohy a orel zamává křídly. Zvířata je možné si během prohlížení až dvojnásobně zvětšit, vyfotografovat nebo dokonce natočit video s jejich pohyby a zvuky. V rozhraní se lze přepnout i na přední kameru telefonu či tabletu, při jejímž využití funguje vše naprosto totožně.

Mimo to aplikace nabízí i náhled na několik zvířat, jejich pohyby i zvuky. Ukázku si může prohlédnout jakýkoli uživatel, co si aplikaci stáhne. Součástí je i soubor s pěticí zvířat (kočka, pes, velbloud, medvěd a slon), který si můžete zkopírovat do zařízení, následně vytisknout, jednotlivé živočichy si vystřihnout a vyzkoušet si tak, jak přesně karty Neobear fungují.

Neobear Popup Zoo jsem vyzkoušel spolu se svým 5letým sourozencem, který se od nich dobrou hodinu nemohl odtrhnout. Zkrátka musel vyzkoušet všechna zvířata a hlavně si nechat přehrát jejich charakteristické zvuky. Vracel se k nim i v následujících dnech a ačkoli u nich už nevydržel tak dlouho jako poprvé, stále ho bavili. Kartám by možná navíc slušela nějaká hra, která by tak rozšířila jejich využití, avšak i jako edukační pomůcka jsou ideální. Hodí se nejenom do běžných domácností, ale také do školek či škol a dalších zařízení nesoucích se v podobném duchu. Pokud chcete své děti zabavit a zároveň je naučit základy z přírodovědy a anglického jazyka, pak jsou karty Neobear Popup Zoo skvělé.

Neobear Popup Zoo FB

Dnes nejčtenější

.