Zavřít reklamu

iOS 10 ofiko icon

Apple minulé pondělí na WWDC představil nový operační systém iOS 10, který nabídl několik nových funkcí, mezi které patří především nové iMessage, Control Center nebo přepracované notifikace a uzamčená obrazovka. Samozřejmě, že ani Google, respektive jeho operační systém Android nechce zůstat pozadu a vývojáři se snaží přidávat mnoho nových funkcí i do „zeleného robota“. Jak jsme si zvykli, tak každý Android má nějaké pojmenování, podle dostupných informací by se měl nejnovější Android N jmenovat Nutella. Google nedávno uvolnil první beta verzi, a tak již na YouTube nalezneme mnoho srovnání.

Velké srovnání se tentokrát objevilo na kanálu známého youtubera EverythingApplePro. Na videu stojí tváři v tvář právě zmiňovaný Android N a iOS 10. Nový Android N se podobně jako iOS 10 dočkal předělaných notifikací, díky kterým budete s Androidem pracovat lépe. Google také do Androidu přidal novinku, díky které mohou i jeho uživatelé odpovídat na zprávy přímo na uzamčené obrazovce. Nově také uživatelé přímo v Androidu naleznou upravené notifikační centrum, ve kterém se nachází různé přepínače. Tlačítka lze libovolně posouvat, upravovat a pří kliknutí a podržení například na ikoně Wi-Fi vyskočí seznam všech dostupných Wi-Fi sítí, což doposud obsahovaly jen nadstavby Androidu.

Apple do iOS 9 přidal také nový multitasking, který funguje pouze na iPadu. Android již dříve multitasking měl, ale jednalo se pouze o nadstavby výrobců. Do Androidu N byl tedy integrován taktéž multitasking, který vypadá až moc podobně jako na iPadu. Srovnat ho můžete v našem minulém článku.

Dnes nejčtenější

.