Zavřít reklamu

3D touch icon

Možná s námi budete souhlasit, že funkce 3D Touch z iPhonu 6s je jedna z těch nejzásadnějších, kterou Apple pro zmiňovaný iPhone použil. Co si budeme povídat, funkce je to opravdu dobrá a i mnoha dalším výrobcům se líbí. Aktuálně na trhu nalezneme telefony s Androidem, které funkci připomínající 3D Touch mají. Přesto ale „3D Touch“ na Androidu má omezené funkce, protože Google oficiálně 3D Touch nepodporuje. Podle nejnovějších zpráv by se to mělo ale změnit a Android N bude nově displeje citlivé na sílu stlačení podporovat.

Vývojáři si všimli změn v Launcheru, který vyšel po boku druhého Android N Developer Preview. Dokumentace, která byla vydána po boku Developer Preview, ukazuje, že zařízení s Androidem budou reagovat na sílu stlačení displeje. Podle Phandroid zkoušel developer Nova Launcheru vyzkoušet nové „dynamické zkratky“, ale neúspěšně. Blog spekuluje, že nové dynamické zkratky budou založeny na síle stisknutí, tudíž se Google chystá přidat podporu 3D Touch v Androidu N.

Je zajímavé, že dokumentace také naznačuje funkci, pomocí které budou mít uživatelé možnost vytvářet své vlastní „dynamické zkratky“ pro každou aplikaci. „Pro vaše aplikace můžete vytvořit až pět dynamických zkratek. Uživatelé je budou zobrazovat přes ikony aplikace,“ napsal Google na svých webových stránkách.

iPhone 6s Touch ID speaker jack Lightning

*Zdroj: Bgr.com

Dnes nejčtenější

.