Zavřít reklamu

Switch from Android to iOS iconJak se očekávalo, Apple dnes po boku iOS 9 vydal vůbec první aplikaci pro konkurenční platformu Android, která nese název Move to iOS. Jak už samotný název napovídá, aplikace je zaměřena pro všechny, kteří přecházejí ze smartphonu s Androidem na iPhone a má jim pomoct bezproblémově přesunout své kontakty, historii zpráv, fotky a videa, webové záložky, mailové účty, kalendáře, tapetu i skladby a knihy bez ochrany DRM.

Stačí stáhnout aplikaci Move to iOS z Google Play a můžete bezdrátově přejít ze zařízení s Androidem na nové zařízení s iOS. iPhone musí být vyresetovaný a vy si jej musíte nastavit celý znovu od začátku. Právě v průběhu nastavování vám bude nabídnuta možnost Přenést data z Androidu. Poté budete vyzváni, abyste si aplikaci stáhli na váš Android telefon, následně se vygeneruje speciální kód, který v zadáte na Android smartphonu a bezdrátový přenos může začít.

Kromě výše vyjmenovaných položek, které aplikace umožňuje do iPhonu přenést, se vám samozřejmě postará také o aplikace, které jste měli stáhnuté. Porovná totiž aplikace na Androidu s těmi, které jsou dostupné v App Storu na iOS a ty bezplatné vám okamžitě nabídne ke stažení. Pokud bude nějaká placená, tak se vám přidá v App Storu do Seznamu přání a vy si ji tak můžete kdykoli zakoupit.

Apple k aplikaci a celkovému přechodu vydal i dokument na své stránce o podpoře, který podrobně popisuje, jak z Androidu na iPhone můžete přejít. Dokument najdete přímo zde.

Move to iOS

Dnes nejčtenější

.