Zavřít reklamu

Move to iOSUž v červnu na WWDC Apple představil jednu z dvojice vůbec prvních aplikací pro Android. Po boku Apple Music totiž Apple ještě vydá Android aplikaci Move to iOS, která uživatelům Androidu umožní snadno přejít na iPhone respektive na iOS, tudíž zákazník nebude muset ani do Apple Storu nebo v našem případě na Slovensku do m:zone a v České republice do iStores.

A jak vlastně aplikace Move to iOS funguje? Stačí stáhnout aplikaci z Google Play a můžete bezdrátově přejít ze zařízení s Androidem na nové zařízení s iOS. Aplikace vám bezpečně přenese kontakty, historii zpráv, fotky a videa, webové záložky, mailové účty, kalendáře, tapetu i skladby a knihy bez ochrany DRM. A pomůže vám obnovit knihovnu aplikací. Veškeré bezplatné aplikace, které jste používali – třeba Facebook nebo Twitter – vám nabídne ke stažení z App Storu. A vaše placené aplikace přidá do Seznamu přání iTunes.

V iOS 9 GM je možnost přechodu nabízena hned při prvním nastavování telefonu a takto to bude pravděpodobně i u veřejné verze, kterou Apple vydá už zítra. Kromě obnovení ze zálohy nebo nastavení telefonu jako nový iPhone přibyla možnost „Přenést data z Androidu.“ Po zvolení této volby se objeví výzva, abyste si stáhli aplikaci na svůj Android telefon nebo tablet a pokud zvolíte pokračovat, tak se vám objeví vygenerovaný kód, který musíte zadat do aplikace Move to iOS na Androidu. Zbytek jsem prozatím nemohl vyzkoušet, jelikož aplikace ještě v Google Play není, ale předpokládá se, že ji Apple vydá již zítra nejpozději se zahájením prodeje iPhone 6s a 6s Plus, tedy příští pátek.

Move to iOS 3 Move to iOS 1 Move to iOS 2
Move to iOS

Dnes nejčtenější

.