Zavřít reklamu

Společnost Dropbox představila řadu novinek, mezi tu nejzajímavější bezesporu patří samostatná aplikace s názvem Carousel, která slouží ke sdílení videí a fotografií s vašimi přáteli. Carousel je samostatná aplikace, která je navržena pro snadnou organizaci fotografií uložených v Dropboxu. Fotografie jsou řazeny na časové ose, která podtrhuje významné okamžiky a umožňuje také zasílat soukromé zprávy s jednotlivými fotografiemi. Fotografie se automaticky zálohují a synchronizují napříč všemi platformami. Mohou být sdíleny prostřednictvím mailu, telefonního čísla nebo soukromých zpráv bez ohledu na to, zda druhý uživatel kterému fotografii posíláte má účet na službě Dropboxx.

Aplikace Carousel je podle Dropboxu místem, které uchovává veškeré vaše vzpomínky, které jsou zároveň zálohovány přímo na dropboxu a vy k nim tak máte snadný přístup. Jedná se o galerii, která zahrnuje všechny fotografie a videa z našeho života a umožní je snadno a přehledně zobrazit na časové ose. Všechny fotografie jsou automaticky zálohovány přímo na Dropboxu. Dropbox sice umožňuje automatickou synchronizaci mezi fotoaparátem v telefonu a Dropbox účtem, ovšem fotografie jsou poté uloženy od jedné složky, což není příliš přehledné.

Dropbox spolu s Carousel představil také své plány na aplikaci mailbox pro Mac. V současné době je aplikace dostupná pouze pro iOS a umožňuje několik zajímavých věcí, které konkurence nenabízí. Uživatelé mohou například uspat své zprávy a nechat je čekat v seznamu na vyřízení. Dropbox se také chystá vstoupit do korporátní sféry a to tím, že umožní uživatelům spolupracovat, sledovat nebo komentovat změny v dokumentech Microsoft Office, stejně jako to umožňuje například Google Docs. Těchto novinek se však dočkáme až v průběhu letošního roku bez toho, aniž by již nyní Dropbox oznámil přesné datum, kdy přijdou na trh.


Dnes nejčtenější

.