Zavřít reklamu

V minulém týdnu Apple vydal firmware pro inteligentní reproduktor HomePod, který odhalil spoustu zajímavých informací o nadcházejícím iPhonu 8. Zdrojový kód prozradil například to, že jubilejní model nabídne smart kameru, systém rozpoznávání obličejefunkci tap to wake. Dokonce víme, jak bude vypadat, protože kód obsahoval i glyf zařízení. A nyní internetem začal kolovat rentgenový snímek iPhonu 8, který potvrzuje jedny z nejžhavějších novinek.

Z rentgenového snímku, který zveřejnil leaker Benjamin Geskin na Twitteru, je patrné, že iPhone 8 bude disponovat bezdrátovým nabíjením a baterií ve tvaru písmene L.

Za několik týdnů spatří světlo světa první iPhone s bezdrátovým nabíjením. Sice je krásná představa, kdyby se jednalo o bezdrátové nabíjení na dálku, ale tato technologie ještě není natolik dokonalá, aby ji Apple zakomponoval do nadcházející vlajkové lodě. Cupertinská společnost tedy vsadí na osvědčenou klasiku v podobě induktivního nabíjení Qi (stejně jako používají i konkurenční Android přístroje), a tak iPhone bude muset být položen na nabíjecí podložce. Už koncem minulého měsíce unikla fotka modulu na bezdrátové nabíjení, který se používá pro přenos energie z nabíjecí podložky do baterie v iPhonu.

Dále je na obrázku vidět, že v telefonu bude mít baterii ve tvaru písmene L, která bude obklopovat logickou desku. Apple doposud používal pouze obdélníkové baterie, ale zřejmě se rozhodl přijat nový tvar, který by měl zajistit vyšší výdrž. Dodavatelem těchto baterií, které by měly mít o 30 % větší kapacitu, by měla být společnost LG Chem. Sice se nedávno mluvilo o tom, že L-kové baterie se objeví u iPhonů až v roce 2019, ale zdá se, že už jsou připravené pro letošní model.

Ještě rentgenový snímek potvrzuje, že iPhone 8 bude mít vertikálně orientovanou duální kameru.

iphone 8 x ray fb

Zdroj: MyDrivers

Dnes nejčtenější

.