Zavřít reklamu

Přenosný bezdrátový reproduktor je něco, bez čeho si někteří lidé nedovedou představit žít. Pokud i vy rádi posloucháte hudbu, a to nejen doma v AirPodech, ale také všemožně na cestách, tak vás tímto vítám u recenze na bezdrátový Bluetooth reproduktor Braven BRW-360. Tento reproduktor vás zaujme jak svým zpracováním a certifikovanou voděodolností, tak také skvělým zvukem, který se bude hodit nejen na dovolenou, ale také klidně doma na zahradu, či k bazénu. Zdržme se tedy úvodních formalit a vrhněme se přímo na věc.

Balení rozhodně neurazí

Abychom měli ihned z krku tu méně podstatnou část celé recenze, tak jsem se právě obsah balení rozhodl zfouknout hned v první části této recenze. Samotná krabice, která vám přijde, vás prakticky ihned na první pohled zaujme. Na obalu se nachází vyobrazený reproduktor ve všemožných situacích, ve kterých se může ocitnout – to znamená ve vodě, a také na různých cestách přírodou. Na zadní straně balení poté naleznete veškeré informace, které byste měli o reproduktoru vědět. K těm se ale vrátíme v pozdější části recenze. Po sundání první krabice se vám ukáže další krabice, která je zpracována ještě lépe. Na přední straně najdete parádní fotografii horolezce, čímž bychom měli pochopit, že se tento reproduktor doopravdy hodí úplně všude. Uvnitř krabice už se poté nachází samotný reproduktor, společně s manuálem, nabíjecím microUSB kabelem, a také s nálepkou Braven.

Technické specifikace

BRV-360 disponuje certifikací IP67. Je tak odolný vůči prachu a vodě.

Jak už můžete poznat z názvu reproduktoru, tj. BRV-360, tak ono číslo 360 zde není jen tak. Zvuk, který recenzovaný reproduktor vydává, se vzhledem k válcovité konstrukci rozléhá do všech stran. Reproduktor disponuje nejnovějším Bluetooth 5.0, dosah reproduktoru by poté měl překonat až 30 metrů. Velikost baterie je poté úctyhodných 5000 mAh. Díky ní poté dokáže hrát reproduktor až 12 hodin v kuse. Vzhledem k veliké baterii se Braven rozhodl, že tento reproduktor pojme také jako powerbanku. Pokud na tom tedy budete nejhůře, tak si během poslouchání hudby můžete skrze reproduktor i nabít váš telefon. Jak už jsem zmínil v úvodu, tak BRV-360 je odolný reproduktor, který vlastní certifikaci IP67. Tato certifikace značí, že je reproduktor naprosto odolný proti prachu, proti vodě je poté reproduktor chráněno po dobu 30 minut v hloubce 1 metru.

Zpracování je robustní a odolné

Vzhledem k tomu, že je tento reproduktor určen do outdoorových podmínek, tak bylo nutné, aby se výrobce držel některých nepsaných pravidel. Je jasné, že pokud chcete vytvořit reproduktor do extrémních venkovních podmínek, tak musí být vyroben z odolného materiálu, který odolá nárazům a ostatním vlivům. To se Bravenu také podařilo. Reproduktor je vyroben z robustního materiálu, který je místy pogumovaný. Překvapí vás také kompaktní velikost o hodnotách délky 16 cm a průměru 7 cm. Výkon reproduktoru je 7 wattů na každý z dvojice reproduktorů. Dohromady má tedy BRV-360 výkon 14 wattů.

Na přední straně reproduktoru se nachází dohromady pět tlačítek. Dvě z nich slouží k ovládání hlasitosti či přeskakování skladeb. Poté zde nalezneme tlačítko pro zapnutí reproduktoru a pozastavení přehrávání. Uprostřed, mezi těmito tlačítky, se nachází menší tlačítko pro spárování s Bluetooth. Abyste mohli při dobrodružstvích přírodě reproduktor využívat i z pohodlí batohu, tak můžete využít speciálních hlasových příkazů. Pro přeskočení skladby se tak nemusíte reproduktoru ani dotknout. Ze zadní straně pod gumovým „poklopem“ najdete dohromady tři konektory. MicroUSB konektor slouží k dobíjení reproduktoru, USB výstup poté můžete využít k dobíjení vašeho zařízení, a 3,5mm jackem můžete váš telefon s reproduktorem propojit, pokud nechcete využívat Bluetooth.

Osobní zkušenost

O perfektní podání basů se starají dvě boční pasivní membrány.

Jakmile reproduktor poprvé zapnete, tak se ozve zvuk, který potvrdí zapnutí. Už při přehrání tohoto zvuku jsem si byl jistý, že budu z přehrávání naprosto nadšený. Po spárování jsem se tedy pustil do přehrávání prvních skladeb. První na seznamu jsem měl skladbu Money In The Grave (Drake ft. Rick Ross) a jelikož jsem si byl vědomý toho, že má tato skladba výrazné basy, tak jsem také očekával jejich perfektní podání. To se také konalo – o perfektní podání basů se starají dvě boční pasivní membrány. Když jsem poté skladbu pustil na plnou hlasitost, šlo pouhým zrakem vidět, jak obě membrány díky proudícímu vzduchu pracují.

Ne každý však poslouchá rap a ostatní skladby s výraznými basy. Proto jsem se také samozřejmě pustil do testování naprostých klasik, jako je například skladba My Heart Will Go On, která je plná vysokých pasáží. Upřímně jsem čekal, že v tomto případě bude reproduktor silně ztrácet, avšak byl jsem opravdu mile překvapen. Kvalita zvuku byla naprosto parádní a při poslouchání na střední hlasitost se nesetkáte s jediným vynechaným tónem. Lehké problémy a zkreslení se začne projevovat až u příliš vysokých hlasitostí v pozdější části skladby, což však ani náhodou nevidím jako problém – málokterá skladba má totiž takové podání výšek, jako právě My Heart Will Go On. U klasických moderních skladeb tedy nebudete mít absolutně žádný problém.

braven brv-360 recenze

Resumé

Jak bychom tedy mohli reproduktor Braven BRV-360 shrnout? Vcelku jednoduše a pozitivně. Vzhledem k tomu, že nepředpokládám, že by si někdo z vás na túrách či na kole pouštěl právě klasickou hudbu, tak mohu reproduktor jen a jen doporučit. Oceníte převážně jeho odolnou a robustní konstrukci společně s voděodolností, která se určitě hodí například i na zahradu k bazénu. Jak už jsem několikrát zmínil, tak recenzovaný reproduktor je určený především do venkovního prostředí a extrémních podmínek. Pokud byste si chtěli pořídit reproduktor čistě jen domů, či na zahradu, tak je jasné, že sáhnete po jiném. BRV-360 však zní skvěle i v „indooru“, tudíž pokud nechcete investovat do dvou reproduktorů, tak i v tomto případě vám mobu Braven BRV-360 doporučit.

Dnes nejčtenější

.