Zavřít reklamu

Už dlouho se mluví o tom, že letošní vlajkové lodě, tedy konkrétně iPhone 8, iPhone 7s a iPhone 7s Plus, budou disponovat technologií bezdrátového nabíjení. Sice je krásná představa, že bychom iPhone nabíjeli bezdrátově na dálku, nicméně stále se bude jednat o takzvané induktivní nabíjení, tedy iPhone bude muset být položen na nabíjecí podložce. Známý blogger John Gruber o víkendu na Twitteru uvedl, že v letošním roce si iPhone ještě bezdrátově nenabijeme.

John Gruber slyšel, že induktivní nabíječka nebude součástí balení iPhonu, a tak si budeme muset dokoupit příslušenství pro bezdrátové nabíjení zvlášť. Ale co je mnohem více překvapivé, podle bloggera bude nová nabíjecí technologie dostupná až později, respektive až po vydání verze iOS 11.1.

Koncept iPhonu 8 od Martina Hájka:

Blogger vysvětlil, že to bude podobné jako s režimem Portrét u iPhonu 7 Plus. Apple představil režim Portrét už při představení zařízení, ale ve skutečnosti ho veřejnosti zpřístupnil až od verze iOS 10.1, tedy měsíc po odhalení iPhonu 7 Plus.

Okolo bezdrátového nabíjení visí spoustu otazníků. CEO Robert Hwang ze spoelčnosti Wistron, což je primární výrobce Apple zařízení v Indii, minulý měsíc naťukl, že iPhone 8 bude nabízet bezdrátové nabíjení. Dále CEO Lead Dubzinski ze společnosti Powerman řekl, že bezdrátové nabíjení se stane standardním prvkem příštího iPhonu. A dokonce se objevila i zpráva o tom, že Apple použije pro bezdrátové nabíjení Smart Connector.

Sice někteří uvedli, že bezdrátové nabíjení nabídne pouze exkluzivní iPhone 8, ale podle posledních zpráv společnosti KGI Securities by měly mít moderní způsob nabíjení všechny tři nové modely. Už několikrát jsme mohli číst o tom, že příslušenství k bezdrátovému nabíjení se bude prodávat samostatně, což potvrzuje i Gruber ve svém tweetu.

iPhone-8-wireless charging concept FB

Dnes nejčtenější

.