Zavřít reklamu

Současná moderní zařízení se potýkají se dvěma překážkami, které stojí za neuspokojivou životností baterií. Zatímco první překážka je charakteru technického, kdy například obrovský displej spotřebovává spoustu energie, druhá překážka je charakteru fyzického, kdy jsou výrobci smartphonů při volbě velikosti baterie omezení volným místem v přístroji. Apple údajně u nadcházejícího iPhonu 8 vyřešil oba tyto problémy. A pokud je to pravda, potom se můžeme těšit na našlapaný stroj, který nebudeme muset nabíjet každý večer.

Budoucí vlajková loď iPhone 8 bude disponovat baterií s kapacitou 2 700 mAh. Taková baterie je pro 4,7palcový iPhone 7 velká. Ale naopak do většího 5,5palcového iPhonu 7 Plus by se vešla úplně bez problémů. Aby se baterie s takovou kapacitou vešla do 5,2palcového iPhonu 8 s displejem od okraje k okraji, musela by cupertinská společnost zmenšit jednotlivé komponenty uvnitř zařízení.

Účinnost, efektivnost, efektivita

Podle analytika Ming-Chi Kuo Apple plánuje využít logicky seskládanou základní desku (PCB). Uvnitř šasi iPhonu 8 by se tak uvolnilo více místa pro baterii. Další výhodou menší základní desky je její větší energetická účinnost, a tím pádem se analytik domnívá, že bude mít baterie iPhonu 8 delší výdrž než baterie iPhonu 7 Plus.

Vedle toho se říká, že by iPhone 8 měl mít OLED displej, a tak by Apple upustil od LCD panelů, které doposud u svých iPhonů používal. Jelikož jsou OLED panely tenčí než LCD panely, uvolní se opět další místo uvnitř iPhonu potřebné pro baterii.  Dále je OLED technologie efektivnější, protože v určitých situacích nepotřebuje podsvícení, a tím pádem spotřebovává mnohem méně energie. Zatímco LCD displej vyžaduje podsvícení po celé své ploše, OLED pixely jsou osvětlené individuálně, a tím pádem není potřeba energie pro černé či nesvítící pixely.

21094-23682-Screen-Shot-2017-04-26-at-121729-PM-l

Zmenšování komponentů u chytrých telefonů bylo žádoucí, protože technologie baterií se sama o sobě výrazně nezlepšuje, ale zato čipy a další součástky jsou čím dál menší a energeticky úspornější, a tím pádem se uvolní více prostoru pro baterii.

Dále se říká, že Apple plánuje využít větší prostor v iPhonu 8 pro zcela novou 2-cell baterii ve tvaru písmene L. Podle analytika nový design baterie umožní i rychlejší nabíjení.

iPhone 8 s rychlejším a jednodušším nabíjením

Baterie v iPhonech 8 by se mohly rychleji nabíjet. Očekává se, že rychlejší nabíjení bude zajištěno pomocí USB-C adaptéru s funkcí Power Delivery. V kombinaci s 2-cell baterií ve tvaru písmene L by se mohl iPhone 8 dobíjet rychleji než jakýkoliv jiný model před ním.

Objevily se i spekulace, že letošní vlajkový iPhone bude mít i bezdrátové nabíjení. Nicméně bezdrátové nabíjení není tak rychlé, ale zase je pohodlné. Pro doplnění šťávy stačí zařízení položit na kompatibilní nabíjecí podložku.

iPhone 7 Plus vydrží až 13 hodin při surfování na internetu přes LTE a až 15 hodin přes Wi-Fi. Podle analytika by měl iPhone 8 vydržet stejně, ne-li déle. A navíc uživateli ještě ušetří čas rychlým nabíjením.

Apple iPhone 8 FB

Zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.