Zavřít reklamu

Podle Nikkei Asian Review společnost Apple na podzim letošního roku představí tři modely iPhone. Zatímco větší 5,8palcová varianta by měla disponovat OLED displejem, ostatní dvě by měly mít LCD displeje.

Analytik Ming-Chi Kuo ze společnosti KGI Securities uvedl, že první iPhone s OLED displejem bude mít sice rozměr 5,8 palců, ale skutečná zobrazovací plocha bude mít velikost 5,15 palců. Zbytek obrazovky bude vyhrazen pro virtuální tlačítka. Zůstává však nejasné, zda cupertinská společnost označí velikost tohoto displeje jako 5,1, 5,2 či 5,8 palců.

Apple má patent na snímač otisků prstů vložený pod dotykovým displejem, a tak tradiční ikonické tlačítko Home Button nahradí dotykové tlačítko zabudované přímo v displeji. Dále by zařízení nemělo mít rámeček kolem displeje, nicméně v horní části by měl zůstat tenký okraj pro umístění kamery a sluchátka.

Dokonce se objevily spekulace o tom, že by mohl být Touch ID nahrazen biometrickými technologiemi, jako je snímání duhovky, rozpoznávání obličeje či ultrazvuk. Apple má také patent na integraci senzoru okolního světla do displeje.

iPhone-8-concept 3 FB

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.