Zavřít reklamu

Výdrž baterie hraje pro velký počet uživatelů smartphonů velmi podstatnou roli. U jablečných telefonů si na ni sice stěžovat úplně nemůžeme, vždy však může být ještě o chlup lépe. Právě kýžené zlepšení by měl přinést iPhone 9. Nejnovější zprávy, které se k nám dostaly až z daleké Koreji totiž naznačují, že si tam Apple u společnosti LG Chem vydupal baterii ve tvaru písmene L. LG by za to dostala na oplátku exkluzivitu, baterii by totiž jablečné společnosti dodávala výhradně jen ona.

V současné době odebírá Apple baterie pro své produkty od čtyř velkých dodavatelů. Právě náročnost výroby „elkové“ baterie by však tyto dodavatele řádně zaměstnala a pro cupertinskou společnost je tak značně jednodušší rovnou pověřit jednu vybranou, která bude mít na vývoj produktu alespoň dostatek času. Některé informace však naznačují, že se „elkový“ tvar baterie podařil implementovat už do chystaného iPhonu 8. Protože se však tato informace v médiích moc nepropírala, za věrohodnou ji označit úplně nelze.

Varianta s bateriemi pro iPhone 9 je však o poznání pravděpodobnější. To ostatně potvrzuje i zdroj z blízkého prostředí společnosti LG. Ta podle něj začala investovat miliardy do specializovaných zařízení, které by umožnily masovou výrobu takto složitého produktu. Ta by měla podle všeho začít už někdy začátkem příštího roku. Všechny baterie by měl pak Apple obdržet už kolem června či července 2018.

Nedopadne nová baterie jako ta v Galaxy Note 7?

Takto inovativní baterie však budí u mnoha odborníků obavy. S ohledem na kauzu vybuchujících Samsungů Galaxy Note 7 z minulého roku zpřísnili bezpečnostní předpisy a přidaly celou řadu důkladných testů, které by podobnou chybovost včas odhalily a vyloučily. První prototypy, ze kterých se bude při výrobě pravděpodobně vycházet, však zatím žádný větší problém zřejmě neodhalily. Na závěry je však v tomto ohledu ještě velmi brzo. Až se spuštěním výroby bude možné říci, zda je vyrobený produkt stoprocentně bezpečný a použitelný do iPhonu 9. Pokud se však tato inovace podaří dotáhnout k dokonalosti, zajistí nám zhruba o 30% vyšší kapacitu baterie. Snad se tedy vše skutečně podaří uskutečnit.

iphone9-baterii-jp-margan-fb

Zdroj: phonearena

Dnes nejčtenější

.