Zavřít reklamu

Po vlně strachu, že Apple nestihne do podzimu vyrobit dostatečný počet iPhonů 8, nastal konečně čas na pozitivnější zprávu o netrpělivě očekávaném výročním smartphonu. Unikly nové fotografie, které naznačují, že se zřejmě dočkáme i lákavé novinky.

Jaká součást v těle iPhonu za jeho desetiletou historii nikdy nebyla? Modul na bezdrátové nabíjení. A právě jeho fotka tento týden koluje po čínské sociální síti. Téměř jistě jde o komponentu pro iPhone, ve spodní části se totiž nachází Lightning konektor.

Na Apple je vyvíjen obrovský tlak, jelikož všichni očekávají, že k desátým narozeninám nadělí svému vlajkovému produktu jenom samá fantastická vylepšení. Už víme, že by telefon měl mít displej po celé čelní části, měl by umět rozpoznat obličej a duhovku svého majitele a nově se můžeme těšit i na bezdrátové nabíjení.

Žádná z nových vychytávek zatím nebyla oficiálně potvrzena, jde jen o úniky a spekulace. Ty se však v minulosti většinou vyplnily. Bez pochyb ale budeme moct být tradičně až v září, kdy Apple iPhone 8 představí světu.

iPhone-8-wireless-charging-leak-1-780x780

Foto: Weibo

Výše na fotce je zachycena cívka, do které proudí energie z nabíjecí podložky. Podobnými komponentami už jsou vybaveny novější  smartphony s Androidem například od Samsungu a Sony. Kromě zmíněného Lightning konektoru nasvědčuje faktu, že jde skutečně o součást pro iPhone, i nápis – ačkoliv je rozmazaný, název jablečného telefonu zůstal zřetelně viditelný.

Je to úplně poprvé, co se pro bezdrátové nabíjení objevil hmatatelný důkaz. Přesto se nedá říct, že jím bude iPhone 8 doopravdy disponovat. Může jít o pouhou maketu nebo prototyp, jenž Apple využil k testování.

iPhone 8 wireless charging FB

Dnes nejčtenější

.