Zavřít reklamu

Apple na světové konferenci WWDC, která se konala začátkem června, představil inteligentní reproduktor HomePod. Do prodeje se má stejně jako iMac Pro dostat až v prosinci. Cupertinská společnost však zveřejnila firmware pro HomePod, který odhalil spoustu zajímavých informací nejen o samotném reproduktoru, ale také o nadcházejícím iPhonu 8. Vývojáři Steven Troughton-Smith a Jeffrey Grossman se nabourali do kódu firmwaru, který jim udělal pohled na to, jaké funkce iPhone 8 přinese a jak bude vypadat.

Vývojář Steven Troughton-Smith nenašel žádné náznaky toho, že by byla čtečka otisků prstů integrovaná pod displej, a tak nevěří, že výroční model bude mít Touch ID. I když se dlouho spekulovalo o tom, že iPhone 8 bude mít Touch ID v displejové části, protože bude mít displej od okraje k okraji a virtuální Home Button, vypadá to, že Apple má stále problémy s vložením čtečky pod displej. Aktuální informace prozrazují, že Touch ID bude nahrazen systémem pro rozpoznávání obličeje, dokonce i samotný firmware odkazuje na infračervenou technologii rozpoznání obličeje, o čemž jsme psali zde.

Podle všeho by měl mít iPhone v horní části displeje výřez pro přední fotoaparát a nové senzory, které se budou používat pro detekci obličeje. Podle vývojářů firmware obsahuje UIStatusBar, a tak by měl iPhone mít nejspíše okolo výřezu stavovou lištu, ve které bude zobrazen stav připojení, stav baterie, Bluetooth a čas. Steven Troughton-Smith říká, že Status Bar bude složitější a dokonce by mohl být nějakým způsobem interaktivní.

Dále vývojáři našli informace, které naznačují, že iPhone 8 by mohl potenciálně podporovat funkci tap to wake. Tato funkce funguje tak, že pokud poklepete dvakrát na displej telefonu, tak se aktivuje obrazovka. Apple by mohl funkci tap to wake použít jako alternativu k Home Buttonu.

Pokud jde o Home Button, zdá se, že firmware ho nazývá jako Home Indicator. Už nebude žádný fyzický Home Button, který byl pro iPhony tak trochu charakteristický, ale mohl by se nacházet přímo na displeji jako virtuální tlačítko. Vývojáři dodávají, že nové funkce dostanou i platforma ARKit a fotoaparát.

touch id displej fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.