Zavřít reklamu

Domovská stránka Applu, kterou naleznete na adrese apple.com, oslavila před pár dny 20. narozeniny. První verze měla s tou nejnovější jen pramálo společného, v podstatě vlastně jen to, že prezentovala produkty s nakousnutým jablkem. Jestli vás ale zajímá, jak verze z roku 1996 vypadala a jak se stránka během let vyvíjela, pak pro vás máme zajímavé video, které vám ukáže její evoluci.

Video zachycuje domovskou stránku Applu vždy, když se změnila a prezentovala nový produkt, který Apple představil, nebo když se stalo něco zásadního, co se společnosti týkalo. Narazíte tak například i na verzi z doby, kdy zemřel Steve Jobs, nebo v čase 2:23 naleznete například podobu stránky, která prezentovala úplně první iPhone z roku 2007.

Během těch 20 let se apple.com výrazně změnila, obzvláště pokud porovnáme první a nejaktuálnější verzi. Nicméně už pěkných pár let si drží stále stejnou kostru a snaží se prezentovat produkty co nejjednodušeji, a tak je stále minimalistická. Po příchod iOS 7 je však vidět, jak stránka přešla na flat design. Do té doby se totiž chlubila vzhledem, který svým způsobem připomínal tehdejší verze iOS a OS X.

apple-com-history-fb

zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.