Zavřít reklamu

V minulých dílech našeho seriálu jsme si vyzkoušeli práci se Zkratkami Siri, podívali se na jednotlivé části aplikace a seznámili se s automatizací. Již v době svého uvedení zaujaly Zkratky nejednoho odborníka i laika, a internet se pomalu začal plnit podrobnými návody i odkazy na stažení a zařazení přednastavených zkratek. V dnešním díle si tedy představíme hrstku několika užitečných zkratek a zkusíme si je přizpůsobit. Pro úspěšné stažení a instalaci zkratek je potřeba, abyste odkazy z tohoto článku otevírali ve svém iOS zařízení v Safari. V Nastavení -> Zkratky pak aktivujte možnost povolení nedůvěryhodných zkratek, buďte ale opatrní při stahování zkratek z neoficiálních a neověřených zdrojů. Všechny zkratky, které v tomto článku najdete, jsme vyzkoušeli.

Přechod ze Spotify na Apple Music

Chtěli byste z jakéhokoliv důvodu přejít ze Spotify na Apple Music, ale nechce se vám znovu ručně sestavovat playlisty, přidávat skladby do oblíbených a přidávat svá oblíbená alba? Uživatel Redditu s přezdívkou Laloz8 vytvořil užitečnou zkratku, která vám do jisté míry umožní převést vaše seznamy skladeb ze Spotify do aplikace Apple Music. Zkratka je bohužel omezená pouze na třicet skladeb.

  1. Nainstalujte zkratku do své galerie v aplikaci Zkratky Siri.
  2. Ve Spotify vyberte svůj oblíbený playlist, klepněte na ikonku tří teček v pravém horním rohu a vyberte Sdílet.
  3. Zvolte „Kopírovat odkaz“.
  4. Opět klepněte na sdílení a tentokrát z dalších akcí vyberte „Playlist Converter“.
  5. Otevře se vám samotná zkratka, kde budete muset povolit její přístup k vaší knihovně na Apple Music.
  6. Až se zobrazí příslušná výzva, pojmenujte svůj nový playlist a klepněte na „Hotovo“.

Extrémní režim nízké spotřeby

Režim nízké spotřeby baterie u iPhonu je velmi užitečná funkce, která nám v případě nouze dokáže ušetřit alespoň trochu více energie. Ne vždy si ale vzpomeneme, že je potřeba ho aktivovat. Pro tyto účely skvěle slouží zkratka s názvem Keep Me Alive. Jedná se režim nízké spotřeby, dotažený do opravdového extrému. Kromě přepnutí do režimu jako takového vám zkratka aktivuje letový režim, sníží jas na minimum a provede pár dalších úkonů, nutných pro maximální úsporu baterie. Zkratka sice nedokáže deaktivovat TrueTone a Night Shift, poskytne vám ale informace o tom, jak na to.

Časovač režimu Nerušit

Režim Nerušit můžete kdykoliv pohodlně a rychle aktivovat v Ovládacím centru. S pomocí zkratky Do Not Disturb Timer ho ale můžete nastavit na omezenou dobu – třeba po dobu pobytu v kině, ve škole nebo na návštěvě. Zkratku jednoduše přidáte do galerie aplikace Zkratky Siri přes odkaz v Safari. Při její aktivaci pak už jen stačí zadat dobu, po kterou chcete mít zapnutou funkci Nerušit.

Stahování fotografií a videí ze sociálních sítí

Stahování videí a fotografií ze sociálních sítí může být často obtížné, zkratka s názvem Social Media Downloader Shortcut vám ale tento proces umí značně zjednodušit a urychlit. Zkratka umí stahovat obsah z populárních stránek, jako je Facebook, Twitter a řada dalších, a uložit fotografie a videa do aplikace Fotky na vašem iOS zařízení. U zkratky si můžete zvolit, v jaké kvalitě se daný obsah uloží, v některých případech můžete zvolit, aby se uložila pouze audio stopa.

Skenování účtů

Potřebujete mít přehled o svých účtech a platbách, a nechcete k tomu využívat žádnou speciální aplikaci? Pak je pro vás jako stvořená zkratka Receipt/Document Scanner & Storage Shortcut. Než zkratku aktivujete, vytvořte si v Dropboxu složky s kategoriemi, do kterých chcete jednotlivé účtenky vkládat. Zkratka se vás po své aktivaci totiž zeptá, do které složky chcete právě naskenovanou účtenku zařadit a kolik jste zaplatili. Poté vás požádá, abyste účtenku vyfotili, převede ji do formátu PDF a vloží do vámi zvolené složky v Dropboxu.

Tmavý režim pro každý web

Náš web už tmavý režim nabízí, u spousty jiných stránek tomu tak ale ještě není. Naštěstí je tu zkratka Dark Mode od uživatel Redditu s přezdívkou Ndh4k4, která u všech webů aktivuje inverzi barev a simulaci tmavého režimu. Nejprve si zkratku nainstalujte. U vybraných webů ji použijete tak, že klepnete na kartu sdílení a zvolíte zkratku Dark Mode – po její aktivaci se vám web zobrazí v podobě světlých písmen na tmavém pozadí. Inverze samozřejmě ovlivní i zobrazení obrázků na daných webech. Pro zrušení „falešného tmavého režimu“ stačí obnovit danou webovou stránku.

Závěrem

Žádná zkratka není uzavřená. Znamená to, že i přednastavenou zkratku si můžete přizpůsobit tak, aby plně vyhovovala vašim potřebám. Poté, co zkratku stáhnete do galerie, klepněte na „Moje zkratky“ na levé straně dolní lišty. U karty s vybranou zkratkou stačí jen klepnout na kolečko se třemi tečkami a můžete ji upravit podle svého. V nastavení můžete změnit název zkratky nebo třeba to, zda se bude zobrazovat ve widgetecb nebo v kartě sdílení. Po instalaci každé zkratky vám doporučujeme si tato nastavení zkontrolovat.

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.