Zavřít reklamu

Včerejší konference byla ve znamení nových produktů. Viděli jsme iPady Pro, iMacy, Apple TV a po dlouhých měsících spekulací také lokalizátory AirTag. Ty Apple představil jakožto nenápadný přívěsek na klíče, batoh či zavazadlo. Jestliže se vám něco z výše uvedeného ztratí, není třeba díky AirTagu propadat panice. Lokalizátor naleznete za pomoci funkce Find My, v blízkosti pak můžete požádat o přehrání zvuku za pomoci Bluetooth. Vlastníci iPhonů s čipem U1 (iPhone 11 a vyšší) pak budou přesně navedeni.

Ve vzduchu ale zůstalo několik nezodpovězených otázek. Jedna z hlavních je, jak bude přesně probíhat ohlašování AirTagu. Dokumentace říká, že pokud je AirTag mimo dosah vlastníka po delší dobu, bude přehrávat zvuk. Jelikož ale není řečeno, jak dlouhá tato doba je, zeptali se přímo u zdroje novináři. Časový limit pro akustické ohlašování polohy AirTagu je v současné době 3 dny. Bylo ale naznačeno, že by se to mohlo v budoucnu změnit. „Dnes jsem mluvil s lidmi z Applu. Jakmile bude AirTag 3 dny mimo dosah vlastníka, začne při zaznamenání jakéhokoliv svého pohybu přehrávat zvuk – nejedná se ale o předinstalovanou hodnotu v každém AirTagu. Jde o nastavení na straně serveru v síti Find My‌, takže Apple jej může upravit, pokud praxe naznačí, že tři dny nevyhovují,“ řekl jeden z novinářů. Doba se tak může prodloužit i zkrátit. Samozřejmě otázek na AirTag můžeme mít více. V současné době ale musíme počkat na recenze.

Pokud někdo najde AirTag poté, co jej uslyší vydávat zvuk, může pomocí jakéhokoli zařízení, které má NFC (iPhone i Android) zjistit, zda jej jeho vlastník označil jako ztracený, a pomoci mu jej vrátit.

Dnes nejčtenější

.