Zavřít reklamu

V posledních měsících svět neovládá nic jiného než pandemie koronaviru. Ta je tady s námi již prakticky třičtvrtě roku a momentálně celý svět bojuje s její druhou vlnou. Zpočátku bralo mnoho lidí koronavir na lehkou váhu – opatření byla spíše k smíchu, několik chyb pak udělala i vláda. Bohužel se ale musíme vypořádat s takovou situací, která v současné době panuje. Vrátit čas lidstvo stále neumí a těžko říct, kdy jindy by (nejen) Česko po této možnosti sáhlo. Na druhou stranu ale žijeme v moderní době a celou pandemii nám mohou svým způsobem „zjednodušit“ moderní řešení.

Pokud patříte mezi občany Česka či Slovenska, měli byste mít v současné době na svém chytrém telefonu nainstalovanou aplikaci eRouška. Tato aplikace má především pomoci proti šíření koronaviru, a to tím způsobem, že běží na pozadí a dokáže vás informovat, zdali jste se někdy v minulosti neocitli poblíž jedince, u kterého byl koronavir prokázán. V určitých případech se pak musíte dostavit na odebrání vzorků, což není z více hledisek úplně příjemné, každopádně ani v tomto případě nemáme na výběr. Otestování, potažmo „odběry“, se provádí na odběrových místech, kterých je jak po Česku, tak po Slovensku nespočet. Co se týče Česka, tak už jsme vám jeden článek pro jednoduché nalezení nejbližšího odběrového místa zprostředkovali – stačí klepnout na odkaz níže. I v případě Slovenska existuje moderní řešení, které můžete využít.

Jestliže patříte mezi obyvatele Bratislavy, tak to máte nejjednodušší. Obyvatelé hlavního města Slovenska mohou využít speciální interaktivní mapu, na které naleznete veškerá odběrná místa v okolí – tuto mapu přikládáme také níže. Mapu si můžete jednoduše prohlédnout s tím, že pokud ji potřebujete lépe vyfiltrovat, tak stačí, abyste na ni klepnuli. Podobnou mapu si poté můžete zobrazit také pro Žilinu, stačí klepnout na tento odkaz. Jestliže poté patříte mezi obyvatele jakéhokoliv jiného města, tak můžete využít speciálního rozcestníku na těchto stránkách. Zde stačí, abyste si našli nejbližší vám dostupné velké město, klepnuli na něj a našli si nejbližší odběrové místo, které vám bude vyhovovat.

Dnes nejčtenější

.