Zavřít reklamu

Ať už patříte mezi obyvatele Prahy či vlastně jakéhokoliv jiného většího města, zajisté máte problémy s tím, kde zaparkovat. Žijeme ale v moderní době a aplikace nyní existují už snad doopravdy na všechno – a ano, myslíte si správně, i na zjednodušení parkování. Pojďme se společně v tomto článku podívat na celkově 7 aplikací, se kterými se parkování ve velkých městech stane hračkou

Zaparkuju.cz

Parkování ve větších městech bývá často velmi stresující. Parkování (především to podélné) rozhodně nepatří mezi nejoblíbenější činnost mnoha řidičů, navíc k tomu musíte v určitých městech a zónách za parkování platit. Zatočit s těmito problémy se rozhodla služba a aplikace Zaparkuju.cz. Ta vám totiž nabídne seznam mnoha různých parkovišť, na kterých můžete zaparkovat za lepší ceny. Parkovací místa můžete v aplikaci jednoduše filtrovat podle lokality, ceny a možného času parkování, v některých případech si v této aplikaci můžete parkovací místo přímo zarezervovat. Zaparkuju.cz využijí především obyvatelé Prahy, pro které je aplikace určena.

park4night.com

Pokud patříte mezi vášnivé cestovatele po celém světě, kterým nedělá problém přes noc přespat v autě, tak se vám určitě bude líbit aplikace park4night.com. Jak už název této aplikace napovídá, tak v rámci ní získáte tipy na možné parkování přes noc. Do aplikace jednoduše zadáte lokalitu, ve které chcete přespat v autě a aplikace vám najde ideální místo. Poté vás k onomu místu samozřejmě dovede pomocí GPS. Jakmile na místě nějakou dobu či noc strávíte, tak poté můžete napsat „recenzi“ na místo, aby ostatní uživatelé věděli, zdali vámi vybrané místo stojí za to. V rámci park4night.com se tedy nachází jakási komunita lidí, která si navzájem pomáhá.

citymove

Hledáte-li aplikaci, díky které můžete v Praze jednoduše zaplatit za parkování v rezidentních zónách, tak je aplikace citymove určena přímo pro vás. Kromě toho, že můžete pomocí aplikace citymove jednoduše platit za parkování v rezidentních zónách, tak můžete využít také možnost pro srovnání času a ceny od určitého bodu A do bodu B – díky citymove tak budete schopni ušetřit také čas. Vyhledávání ideální trasy počítá s tramvají, autobusem, metrem, taxíkem či se sdílenými koly a skútry. Možnost placení za hromadnou dopravu v aplikaci taktéž nechybí. Pokud patříte mezi pražské řidiče, tak je aplikace citymove určená přesně pro vás.

Smart4City

Pokud hledáte aplikaci, díky které budete schopni platit parkovné v hned několika českých městech, tak se vám určitě bude hodit Smart4City. Tato aplikace dokáže parkoviště, na kterém se nacházíte, automaticky vybrat pomocí GPS – není tedy nutné parkoviště složitě hledat v databázi a až poté provádět platbu. V aplikaci si jednoduše stačí zvolit, na jak dlouho chcete zaparkovat. Aplikace vás před uplynutím parkovného upozorní – vy si tak můžete parkovné jednoduše prodloužit (či odjet), abyste nedostali pokutu. Co se týče samotných parkovišť, tak si u nich můžete nechat zobrazit tarif, platební metody a popřípadě se můžete k parkovišti nechat také navigovat. Na určitých parkovištích je k dispozici i sledování obsazenosti.

eParkomat

S aplikací eParkomat se parkování v Praze stane hračkou. Díky této aplikace vždy najdete volné místo na parkovištích, pokud navíc používáte T-Mobile Chytré auto, tak získáte skvělou provázanost s touto aplikací. Součástí aplikace jsou různá upozornění na to, kde se zrovna chystáte parkovat (pravidla, cena, atd.), pro uložení vašich dat se poté můžete do aplikace jednoduše přihlásit pomocí Facebooku či Google účtu. Samozřejmostí je v této aplikaci možnost placení za parkování – díky tomu ušetříte spoustu času. eParkomat vás také dokáže upozorňovat před koncem parkovného a mnoho dalšího.

MPLA.IO

V případě, že patříte mezi obyvatele Prahy, Brna, Pardubic, Olomouce, Liberce, Příbrami, Kolína, Litomyšle, Rychnova nad Kněžnou a dalších 30 vybraných měst, tak se vám bude líbit aplikace MPLA.IO. Jedná se o jednu z nejpoužívanějších aplikací na placené parkování v České republice. Využívání aplikace je velmi rychlé, jednoduché a komfortní. Samozřejmostí je v této aplikaci možnost jednoduché platby za parkovné – stačí do aplikace zadat vaši SPZ, platební kartu a e-mail a je hotovo – platit můžete jediným klepnutím prstu. MPLA.IO využívá více než 250 tisíc řidičů, ke kterým se můžete zdarma přidat.

Park ‚n‘ Go

Aplikace Park ‚n‘ Go využijete především v Pardubicích. S pomocí této aplikace se můžete nechati informovat o cenách parkování, stejně tak o tom, kdy je na určitých místech parkování zdarma. Jakmile do aplikace zadáte vaši SPZ a typ auta, tak si můžete nechat vygenerovat jednoduchou SMS, kterou za parkování zaplatíte. Nutno podotknout, že se preference uloží a vám tak při parkování stačí pouze spustit aplikaci, klepnout na příslušné tlačítko a je hotovo.

Dnes nejčtenější

.