Zavřít reklamu

Jedním z nejžhavějších témat posledních měsíců v jablečné komunitě je bezpochyby úmyslné zpomalování starších iPhonů ze strany Applu. Ten se totiž rozhodl do svého iOS před nějakým časem tajně implementovat novinku v podobě softwaru pro správu napájení, která za určitých okolností výkon telefonu řádně „přiškrtí“. Ke snížení výkonu však přistupuje jen v případě, že je baterie v telefonu poškozená a hrozí, že kvůli její snížené kvalitě nebude schopna dodávat dostatek energie a telefon se tak neočekávaně vypne. Pokud jste si však doposud mysleli, že jsou rozdíly ve svižnosti starších iPhonů s novou a starou baterií opravdu minimální, zkusíme vás vyvézt z omylu.

Na YouTube se objevilo opravdu zajímavé video, ve kterém majitel iPhonu 6s srovnává jeho svižnost před výměnou baterie a po ní. Z videa je zcela evidentní, jak moc se software pro správu napájení na výkonu starších iPhonů podepisuje. Rozdíl při spouštění některých aplikací je totiž mnohdy i několik sekund. Ostatně, podívejte se sami.

Krom zcela evidentního zlepšení svižnosti telefonu po výměně baterie provedl majitel tohoto telefonu i benchmarky, které by nám měly o jeho výkonu též leccos prozradit. I v nich byly totiž rozdíly opravdu obrovské. Zatímco telefon se starou baterií získal v benchmarku na jedno jádro 1437 bodů a na více jader 2485 bodů, telefon s novou baterií jej převálcoval se skórem 2520 na jedno jádro a 4412 na více jader.

Bylo by však bláhové si myslet, že pokud se vám zdá váš iPhone o něco méně svižný, je to automaticky zapříčiněno odcházející baterií a spuštěným softwarem pro správu napájení. Zda tomu tak tak je si však budete moci ověřit již poměrně brzy. Apple totiž chystá do nového iOS 11.3 novinku ve formě Kondice baterie, která vám detaily o vaší baterii prozradí. Krom toho, že se z ní zvíte její kapacitu, pak budete moci i správu napájení ručně vypnout. Vystavíte se tím však riziku neočekávaného vypnutí telefonu.

 

 

Apple slow iPhone FB

Dnes nejčtenější

.