Zavřít reklamu

O snaze Applu osamostatnit se od některých dodavatelů ve svém řetězci se šušká již poměrně dlouho. Tento zajímavý plán má totiž Applu zajistit daleko lepší dohled nad komponenty, ze kterých bude sestavovat své budoucí produkty. Díky tomu si je tak bude samozřejmě moci i do určité míry přizpůsobit k obrazu svému, což mu umožní “vymáčknout” z nich přesně to, co potřebuje, čímž může své produkty posunout na zcela novou úroveň. Největší diskuze nyní probíhají hlavně kolem procesorů pro budoucí počítače Mac, které by mohly dorazit již zhruba za dva až tři roky. Ani komponenty pro iPhone však samozřejmě Apple neopomíjí.

Na konci loňského listopadu obletěla svět zajímavá zpráva o tom, že je jablečná společnost ve finální fázi prací na svém vlastním čipu pro správu napájení, který by měl být integrován do jeho procesorů a jeho hlavním úkolem by bylo snižovat spotřebu energie, jak jen by to bylo možné. Díky tomu by tak mohla výdrž budoucích jablečných telefonů narůst o celé jednotky hodiny, což by nejeden z vás jistě ocenil. Dnes v noci se pak objevila další zpráva, která tuto skutečnost potvrzuje.

Takto by měl vypadat nejlevnější letošní 6,1″ iPhone v porovnání s iPhonem X:

Dodavatelem čipů pro správu napájení je nyní společnost Dialog Semiconductor, jejíž roční zakázky tvoří zhruba ze 75 % právě dodávky Applu. Právě tato společnost však varovala před nedávnem investory před tím, že výnos společnosti bude letos nižší, než se původně očekávalo. Apple se totiž údajně objednal o 30 % méně čipů než obvykle. Podle ředitele společnosti bude tento trend pokračovat i v příštím roce. “Očekávám, že v příštím roce bude redukce objednávky podobná. Nicméně se snažíme s novými zákazníky dohodnout na spoustě nových impulzech,” sdělil investorům. Jinými slovy, Apple se od nás odvrací a odvracet bude, ale díku po něm zalepíme jinými společnostmi.

Díky těmto zprávám je tak víceméně potvrzeno to, že je Apple skutečně s vývojem vlastního čipu pro správu napájení na konci a je vcelku pravděpodobné, že jej minimálně do jednoho letošního modelu může nasadit. Jaký to však bude si samozřejmě v tuto chvíli říci netroufáme. 

lcd iphone x 13

Dnes nejčtenější

.