Zavřít reklamu

Na začátku prosince obletěla svět poměrně zajímavá informace, která se týkala nových čipů pro správu napájení. Ty by si měl totiž prý Apple v budoucnu vyrábět sám, díky čemuž by je mohl svým potřebám přizpůsobit ještě více, než je schopen jeho nynější dodavatel Dialog. Ten by pak odchodem Applu ztratil velmi důležitého zákazníka, který mu nyní tvoří více než polovinu všech tržeb. Jak se však zdá, minimálně pro další dva roky může zůstat Dialog v klidu.

Generální ředitel společnosti Dialog Semiconductor, Jalal Bagherli, se o víkendu o celé zápletce, která by mohla jeho společnost značně poškodit, rozpovídal. Podle jeho slov však Apple své čipy v následujících letech zatím nenasadí, jelikož společnost Dialog pověřil konstrukcí čipů pro správu napájení pro rok 2019 a 2020. Ačkoliv nám ředitel společnosti žádné další detaily nesdělil, je poměrně jasné, že Apple nejspíš se svým vlastním čipem tápe a do svých zařízení jej tak nejspíše vloží nejdříve v roce 2021. V úvahu však připadá i varianta, že se Apple rozhodne nasazovat své vlastní čipy postupně a od Dialogu bude odebírat jen omezené množství.

Výdrž iPhonu se prodlouží

Vlastní čipy pro správu napájení by mohly mít pro zákazníky opravdu velký přínos. Pokud by se totiž podařily dotáhnout Applu k dokonalosti, mohla by se díky nim výdrž jablečných telefonů výrazně prodloužit. Fungování na jeden týden sice očekávat nemůžeme, i pár hodin navíc však samozřejmě všemi deseti uvítáme. Ostatně, podle zprávy ze zimy by měl být čip Applu tím nejpokročilejším v tomto průmyslu, což by mu mohlo poskytnout před veškerou konkurencí značnou výhodu.

Uvidíme, jak se tedy celá situace ohledně této problematiky vyvine v následujících měsících. Zatím to však vypadá spíše na běh na dlouhou trať. Na jejím konci by ale mohla být opravdu zajímavá odměna, ze které by profitovali všichni.

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.