Zavřít reklamu

Ke konci loňského roku oslavil Apple první výročí započetí přechodu na procesory Apple Silicon, tedy vlastní čipová řešení, kterými hodlá ve svých počítačích nahradit procesory z dílny Intelu. Přestože má před sebou ještě dost práce s několika modely, které stále běží na Intelech, ale i s vývojem nástupců nynějších čipů Silicon, udělal si na konci loňska čas na malou oslavu, kterou započetí přechodu připomněl. 

Pokud jste si pod oslavou představili setkání týmu pracujícího na čipech Apple Silicon, jste na omylu. Kvůli pandemické situaci a tedy i práci většiny zaměstnanců Applu z pohodlí domova muselo vše proběhnout daleko komorněji – konkrétně pak jen rozesláním hezkého upomínkového předmětu ve formě trička s logem M1. U něj pak nechybí vzkaz od Applu hlásající “Občas se objeví něco, co vše změní. Gratulujeme, že jste byli u toho a děkujeme, že jste nám pomohli vytvořit Apple M1!”. 

apple-celebrates-m1-year

Jelikož na projektu nepracovalo dle všeho kvůli jeho utajení přespříliš zaměstnanců, je jasné, že bude mít v budoucnosti toto tričko velkou sběratelskou hodnotu, která se navíc bude odvíjet i od toho, jak úspěšné čipy rodiny Apple Silicon budou. V současnosti se zdá, že je čeká zářná budoucnost na špici procesorového světa, avšak hranice mezi úspěchem a neúspěchem je vratká. Zda dokáže Apple kráčet po její úspěšné části se nicméně částečně dozvíme již letos s příchodem nových procesorových řešení Apple Silicon. 

Dnes nejčtenější

.