Zavřít reklamu

Pokud jste se v minulých týdnech či měsících rozhodli pro koupi jednoho z loňských iPhonů, ale bojíte se, že se vám kvůli správě napájení jeho výkon postupem času citelně sníží, máme pro vás skvělou zprávu. Apple totiž včera potvrdil, že se tento problém iPhonů 8, 8 Plus a X téměř netýká.

Jablečná společnost použila podle svých slov zcela jiný systém řízení výkonu, než který nasadila u starších iPhonů. Díky tomu tak bude postupný úbytek výkonu daleko méně znatelný, ne-li neznatelný. “Modely iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X používají pokročilejší hardwarový a softwarový design, který poskytuje přesnější odhad jak energetických potřeb, tak kapacity akumulátoru. Díky tomu tak mohou být dopady na výkon u těchto zařízení méně znatelné,” tvrdí Apple a jedním dechem dodává: “Ačkoliv však mohou být iPhony 8, iPhony 8 Plus a iPhony X v budoucnu méně ovlivněny správou napájení, jejich baterie se nabíjením postupem času opotřebí a bude potřeba tak jako u starších modelů vyměnit. Díky výměně se pak výkon, který by mohl být opotřebovanou baterií snížený, vrátí zpět na původní hodnoty.”

Ani iPhone X tak o svůj skvělý výkon nepřijde:

To, zda je vaše baterie zralá na výměnu, protože již přiškrcuje výkon telefonu, se dozvíme již příchodem aktualizace iOS 11.3. Ve včerejší beta verzi tohoto systému se totiž objevila právě možnost sledovat stav baterie, díky čemuž si může uživatel udělat obrázek o tom, zda je jeho telefon softwarem Applu zpomalován či nikoliv. Toto vylepšení však ocení spíše majitelé starších telefonů, na kterých může být snížený výkon znát o poznání více. Pokud totiž jejich baterii vyhodnotí iOS 11.3 jako “špatnou”, výkon telefonu jim při určitých procesech sníží. Pokud byste však chtěli i přes rizika, která s sebou přináší opotřebovaná baterie, podstoupit a užívat si maximální výkon stále, lze toto “přiškrcování” vypnout. Jelikož se však zatím jedná o první verzi této úpravy, dá se v následujících beta verzích očekávat její vylepšení.

Takto Kondice baterie přidaná v betě iOS 11.3 vypadá:

Tato informace je tak pro majitele loňských modelů jistě skvělá zpráva. Snad tedy budou po vydání ostré verze iOS 11.3 stejně potěšeni i majitelé starších zařízení. Minimálně podle včerejší novinky v betě to však vypadá, že by mohli.

iPhone 8 Plus iPhone X FB

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.