Zavřít reklamu

Aktualizované grafy zobrazující výsledky testů, které provedl Macworld, porovnávají všechny současné procesory Apple, samozřejmě včetně nového A17 Pro. Mísí se zde čipy pro iPhone, iPad i Mac, aby se tak ukázal jejich relativní výkon. Zajímavé je, že stran výpočetního výkonu se iPhone 15 Pro ocitá téměř na stejné úrovni jako základní MacBook Air s M1.

Samotný žebříček je poněkud předvídatelný. Na jeho vrcholu se logicky nacházejí nejrychlejší čipy Mac, následované směsicí iPadů a iPhonů. Přesto zde lze narazit i na některé fascinující výsledky. Například majitelé iPadu Pro mohou říci, že jejich tablet je zhruba stejně rychlý jako MacBook Air, zatímco rozdíly v rychlosti mezi iPhonem SE za 13 000 Kč a iPhonem 14 za 21 000 zdaleka nejsou tak výrazné, jak naznačuje jejich odlišná cena.

Takto vypadá celkový obrázek výsledků vícejádrových testů:

Every-Apple-processor-on-current-sale

Stejně jako si Apple zřejmě myslí, že nás překvapí, když slyšíme, že každý nový iPhone je „nejlepší iPhone, jaký jsme kdy vyrobili“, je stejně tak nepřekvapivé sledovat neustálý nárůst výkonu v průběhu let.

Jak je zmíněno úvodem, také Roman Loyola z Macworld poznamenává, že stojí za pozornost, zaměřit se na to, jak si s ohledem na poměr cena a výkon stojí současný iPhone SE.

iPhones test

Výsledky podobných srovnání Macworld nejen pro iPhone, ale také počítače Mac a iPady nijak nenarušují očekávání. Na tomto serveru si je můžete blíže prohlédnout, přičemž na kartách lze přepínat mezi jednotlivými typy testů.

Dnes nejčtenější

.