Zavřít reklamu

Většina z nás má každoroční konference WWDC spojené s představováním nových verzí operačních systémů od Applu. Letos jsme se konkrétně dočkali iOS a iPadOS 16, macOS 13 Ventura a watchOS 9. Málokdo ale ví, že je WWDC několikadenní konference, na které nejen kalifornský gigant představuje mnoho novinek pro vývojáře – přesně proto se jedná o vývojářskou konferenci. Představení nových systémů je tak pouhým začátkem a například vloni představila na WWDC21 jablečná společnost novou službu Xcode Cloud, díky které mohou vývojáři zrychlit vývoj aplikací spouštěním automatických testů a jiných úloh na cloudu.

Po představení byl Xcode Cloud zpřístupněn jen vybraným vývojářům s tím, že na letošní WWDC22, tedy o rok později, už získali k této platformě přístup veškeří vývojáři, kterým byl bezplatně poskytnut výpočetní výkon na maximálně 25 hodin měsíčně. Vzhledem k tomu, že se jednalo o jakýsi testovací provoz, se dalo očekávat, že Apple brzy přijde s možností předplatného za poskytnutí cloudového výpočetního výkonu na delší dobu. A tento den nadešel právě dnes. To znamená, že nyní vývojáři mohou své předplatitelské plány změnit a získat tak přístup k většímu počtu výpočetních hodin za měsíc. I nadále však mohou až do konce roku 2023 vývojáři Xcode Cloud vyzkoušet zdarma s tím, že jim Apple poskytne zmíněných 25 hodin měsíčně zdarma.

Pokud nebudeme počítat bezplatný plán, tak jsou k dispozici tři varianty předplatného služby Xcode Cloud. Za 49.99 dolarů měsíčně získají vývojáři 100 hodin výpočetního výkonu, druhý plán pak za 99.99 dolarů měsíčně poskytne 250 hodin vzdáleného výpočetního výkonu. Nejdražší plán předplatného vychází na 399.99 dolarů měsíčně a vývojářům poskytne až 1 000 hodin výpočetního výkonu pro provádění potřebných úloh a testování. Podle Applu mohou vývojáři mezi jednotlivými plány „přeskakovat“ kdykoliv a jak se jim zlíbí. Co se týče bezplatného zkušebního plánu, tak ten je k dispozici pro členy Apple Developer Program do konce roku 2023. Na začátku roku 2024 se pak tento bezplatný plán přehoupne na nejlevnější placený a bude vycházet na 14.99 dolarů měsíčně.

Apple_new-macbookpro-xcode-screen_11102020

Dnes nejčtenější

.