Zavřít reklamu

Měsíce spekulací točící se kolem příprav režimu vysokého výkonu pro MacBooky, který měl po aktivaci krátkodobě zvýšit jejich výkon na absolutně maximum toho, co zvládnou, jsou konečně u konce. Dnes v noci totiž jeho přípravy Apple potvrdil americkému portálu MacRumors a přidal k němu jeden důležitý detail. Ten však moc nepotěší. 

Kalifornský gigant se ve svém vyjádření nechal slyšet, že s nasazení režimu vysokého výkonu v macOS Monterey u nových MacBooků Pro počítá, avšak dostanou jej jen 16” modely s čipem M1 Max. Veškeré ostatní modely tedy ostrouhají, byť například 14” MacBook Pro lze čipem M1 Max osadit taktéž. Apple s ním ale bohužel z neznámých důvodů nepočítá. Důvodem by mohl být teoreticky odvod tepla, který je u většího stroje zvládnut lépe, byť nelze samozřejmě vyloučit ani strohá snaha Applu přimět co nejvíce jablíčkářů ke koupi většího a dražšího zařízení. 

Jak nový režim vysokého výkonu funguje si bude moci svět veřejně vyzkoušet už příští úterý 26. října, jelikož právě v tento den vstoupí novinky do prodejů po celém světě spolu s novou generací AirPods. Zatímco u sluchátek se jejich nedostatek tak úplně neočekává, jelikož toho ve výsledku příliš mnoho zajímavého nenabízí, v případě MacBooků Pro je situace zcela opačná. Jejich dodací doby totiž prudce narostly hned po startu jejich předobjednávek a nedá se tedy očekávat, že uživatelé, kteří si je ještě nepředobjednali, si je budou moci standardně odnést z obchodů hned v první den prodejů. 

Nový MacBook Pro lze předobjednat zde

Dnes nejčtenější

.