Zavřít reklamu

Čím dál větší množství zpráv jasně ukazuje, že to Apple s tréninkem vlastní umělé inteligence myslí vážně. Agentura Reuters například tento týden uvedla, že Apple se jednou ze společností, které usilují o dohodu s Photobucketem, aby mohly trénovat své modely umělé inteligence.

Rozsáhlá obrazová knihovna společnosti Photobucket, která v současné době obsahuje více než 13 miliard fotografií a videí, vzbudila nově velký zájem, protože technologické společnosti včetně Applu usilují o získání licence na obsah pro účely tréninku umělé inteligence. Vzestup generativní umělé inteligence podnítil poptávku po rozmanitých souborech dat – a společnosti jako Photobucket jsou schopny poskytnout obrovské množství vizuálních dat, která by mohla trénovat umělou inteligenci k vytváření obsahu v reakci na textové výzvy.

Společnost Apple již krátce po debutu AI platformy ChatGPT na konci roku 2022 uzavřela dohodu se společností Shutterstock o licencování milionů obrázků, jejichž hodnota se odhaduje na 25 až 50 milionů dolarů. Snaha o „eticky získaná“ a právně čistá data znamená odklon od dřívější praxe zcela volného získávání dat z webu. Společnost Apple se údajně chystá na červnové konferenci WWDC představit řadu funkcí umělé inteligence v rámci operačního systému iOS 18 a dalšími významnými aktualizacemi svého softwaru.

Témata: , , , , , , , , ,

Dnes nejčtenější

.