Zavřít reklamu

Plynová pistole, také nazývaná plynová zbraň, je typ ruční palné zbraně, která používá stlačený plyn (obvykle zemní plyn nebo kysličník uhličitý) k vytvoření střelby. Zde je stručný popis toho, jak plynová pistole funguje:

  1. Plnění zásobníku: Plynové pistole mají zásobník, který obsahuje plynovou náplň a náboje. Plynové náplně jsou k dispozici v různých typech a kalibrech a lze je zakoupit v prodejnách se zbraněmi nebo online.
  2. Nabíjení: Po vložení zásobníku do pistole je nutné natažením závěru nebo stisknutím tlačítka připravit pistoli k výstřelu.
  3. Výstřel: Po stisknutí spouště se plyn z náplně uvolní a smíchá se s ovzduším. Tento směs plynů se pak zapálí jiskrou v komoře pro spalování, což vytvoří tlakovou vlnu, která vytlačí střelu z hlavně pistole.
  4. Reakce: Plynové pistole mohou mít různé účely, od sportovních střelb až po obranu proti zvěři nebo útočníkům. V závislosti na použití mohou být plynové pistole vybaveny různými funkcemi, jako jsou například laserové zaměřovače nebo tlumiče hluku.

Je velmi důležité používat plynové pistole s opatrností a v souladu se zákony a předpisy daného státu. Pokud je používáte neoprávněně nebo neodpovědně, může dojít k vážným úrazům nebo zraněním.

Dnes nejčtenější

.