Zavřít reklamu

Přestože nás od startů prodejů iPhonů 12 Pro Max dělí teprve zhruba pět dní, už tu máme první větší testy jejich displejů, které nám mají odpovědět na otázku, zda se Applu podařilo pokračovat v trendu jeho neustálého vylepšování, nebo letos polevil a jeho panel snese srovnání s konkurenčními displeji. Jak na tom tedy displej novinky je?

Na kvalitu displeje si jako již tradičně posvítili odborníci z DisplayMate, kteří hodnotí krátce po vydání prakticky každou vlajkovou loď jakéhokoliv výrobce z hlediska kvality displeje a následně jej známkují. Apple se u nich už mnohokrát zapsal velmi dobrým hodnocením a letos svou laťku posunul ještě výše. Jeho displej si totiž odnesl známku A+ s tím, že podal výrazně lepší výkon než veškeré konkurenční smartphony. 

Hlavní zbraní Super Retina XDR displeje je podle DisplayMate výrazné zvýšení jasu či absolutní přesnosti barev, dále pak velmi nízká odrazivost obrazovky a to vše podtrhuje o 10 % nižší energetická náročnost oproti displeji použitému v iPhonu 11 Pro Max, který byl vloni odborníky z DisplayMate též označen jako ten nejlepší na světě. Ti na jeho adresu dále uvedli, že je suverénně nejmodernějším mobilním displejem současnosti, který nastavuje pro displeje jako taková zcela nové limity. Nutno přitom podotknout, že ty se budou podle DisplayMate překonávat skutečně stěží, jelikož jsou nastavené na mimořádně vysoké úrovni. Kvality displeje novinky tedy nelze absolutně zpochybňovat. Je nicméně trochu úsměvné, že se o jejich výrobu stará konkurence ve formě LG, která má na trhu též velmi drahé telefony (cenově srovnatelné s iPhonem 12 Pro Max), ale displeje do nich vsazuje horší. 

A čím že si vlastně iPhone 12 Pro Max odborníky získal? Zejména mimořádně velkým 6,7” OLED Super Retina XDR displejem krytým vrstvou Ceramic Shield, který nabízí rozlišení 2778 x 1284 pixelů při 458 pixelech na palec. Samozřejmostí je pak podpora HDR, True Tone, široký barevný rozsah P3, kontrastní poměr 2 000 000 : 1 či maximální typický jas 800 nitů a v HDR pak 1200 nitů. Už z těchto technických specifikací tedy musí být každému jasné, že o nekvalitě zde rozhodně říci být nemůže. Jak telefon působí v reálném světě se pak na Letem světem Applem dozvíte již brzy z připravované recenze. 

Dnes nejčtenější

.