Zavřít reklamu

Není tomu tak dávno, co jsme vás informovali o tom, že jeden z největších akcionářů Applu – Waren Buffett – přešel až nyní ze svého “véčkového” telefonu za nižší desítky dolarů na iPhone, konkrétně pak loňský model 11. Svým krokem se totiž nedávno pochlubil v médiích s tím, že z něj má svým způsobem obavy, jelikož pro něj bude používání iPhonu něčím zcela novým. Na tato slova záhy celkem vtipně reagoval šéf Applu Tim Cook slovy, že pokud bude potřeba, Buffettovi poskytne plnou technickou podporu. A jak řekl, tak udělal.

Ve včerejším rozhovoru pro Yahoo Finance se nechal Warren Buffet slyšet, že nedávno navštívil Kalifornii a jedním z jeho plánů bylo i setkání právě s Timem Cookem. To se však nemělo tentokrát týkat byznysu, ale právě proškolení s novým iPhonem. Šéf Applu měl od Warrena dle jeho slov jediný úkol – dostat ho v ovládání iPhonu za pár hodin alespoň na úroveň dvouletého dítěte, což se však prý nakonec tak úplně nepodařilo. I přesto si však oba muži setkání dle Buffettových slov velmi užili. “Tim Cooke je skvělý chlap,” prohlásil například Warren v rozhovoru na adresu šéfa Applu.

Aplikace nepoužívá

Kromě učení se s iPhonem prozradil Buffett v rozhovoru i to, jak vlastně iPhone používá, respektive se alespoň snaží používat. Dle svých slov v něm absolutně nevyužívá žádné aplikace a jediné, k čemu jej potřebuje, jsou telefonáty. Aplikace jako například Akcie a jim podobné pak využívá na svém iPadu, na který je již léta zvyklý a konzumace obsahu z něj je pro něj vzhledem k tomu, že mu je 89 let, určitě i příjemnější. I přes relativně slabé využití je nicméně dle něj iPhone naprosto neuvěřitelný produkt.

Dnes nejčtenější

.