Zavřít reklamu

i
Na hřišti už bohužel legendu všech legend Kobeho Bryanta neuvidíme, ale zato v obleku a v kanceláři jej uvidíme čím dál tím častěji. Kobe totiž po vzoru ostatních slavných osobností po ukončení své kariéry vzal pár korun a rozhodl se je investovat. V případě jednoho z nejlépe placených sportovců je těch pár korun rovnou 100 milionlů dolarů, které vložil do vlastního kapitálového fondu.

Kobe investoval již značné peníze přes kapitálový fond Venture, přes který od roku 2013 podpořil 15 společností jako je například LegalZoom, RingDNA nebo server The Pleayers Tribune. Kobe tak ve svých 38 letech nastupuje na novou kariéru investora. Ovšem na rozdíl od některých českých sportovců, kteří si myslí že podnikání je pro každého a rozhodnou se vsadit veškeré své finance na jednu kartu, Kobe figuruje „jen“ jako investor a má za sebou řadu poradců, kteří v jeho investičním fondu určují, do čeho se vyplatí investovat.

Navíc jak už to tak u těchto fondů bývá, i když výjde jedna jediná záležitost například z deseti, její návratnost je taková že nejen že pokryje investice do dalších společností, ale ještě nějaký ten milion dolarů přinese. Uvidíme tedy, koho Kobe jako prvního podpoří a rozhodne se do něj investovat své vydřené peníze vložené do vlastního fondu.

Kobe_Ghostbusters

Dnes nejčtenější

.