Zavřít reklamu

Od vydání oficiální plné verze operačního systému macOS Catalina příliš dlouhá doba neuběhla. Nyní postupně vyplouvají na povrch nejrůznější „dětské nemoci“, se kterými se Catalina – respektive uživatelé – musí potýkat. Nejnověji se jedná o problémy s nativní aplikací Mail – někteří uživatelé začínají po přechodu na macOS Catalina hlásit potíže se ztrátou dat.

Mezi těmi, kteří na potíže s aplikací upozornili, je například vývojář Michael Tsai, který ve svém blogovém příspěvku píše o zdánlivě úspěšné aktualizace, po které se ale někteří uživatelé mohou potýkat s chybějícími zprávami nebo jejich nekompletními verzemi. U některých zpráv se po přesunu mezi schránkami může objevit pouze jejich hlavička, jiné mohou zase zcela chybět. Uživatelům, kteří používají nativní Poštu jako svého hlavního mailového klienta, Tsai doporučuje s přechodem na macOS Catalina počkat, než Apple přijde s opravou této chyby. Není totiž vyloučeno, že by mohlo dojít k naprosté ztrátě některých zpráv. Tsai zároveň upozorňuje na to, že se tyto problémy mohou odrazit i na zálohách. Nativní aplikace Pošta podle něj už neprování automatickou plnou zálohu všech zpráv a záloha tak může být nekompletní. Problematické může být také obnovení ze zálohy. K obnově dat, ztracených po přechodu na macOS Catalina, navíc nelze využít zálohu z předchozího Mojave. Přístup k předchozím verzím složek s daty aplikace Pošta je podle Tsaie možné získat prostřednictvím Time Machine a poté importem jednotlivých schránek.

Oprava problémů s aplikací Mail v některé z příštích softwarových aktualizací na sebe jistě nenechá dlouho čekat, do té doby jsou uživatelé vyzýváni k maximální opatrnosti. Jaké problémy jste po přechodu na macOS Catalina zaznamenali vy?

Dnes nejčtenější

.