Zavřít reklamu

Přestože systémy iOS 13, iPadOS 13, watchOS 6 a tvOS 13 se dočkaly před pár dny vydání již sedmé vývojářské bety, šestá beta macOS Catalina dorazila teprve včera. Naprostou většinu novinek sice přinesly už bety předešlé, avšak ani ve včerejší nechybí poměrně zajímavé, doposud neviděné prvky. Jedná se konkrétně o nové možnosti ikon pro příslušenství s podporou HomeKitu. 

Aplikace Domácnost, která slouží pro správu HomeKit příslušenství v domácnosti, umožňuje u některých produktů změnit ikony, díky čemuž tak mohou vypadat stejně či se minimálně velmi podobat reálným produktům. A právě v nové betě přibylo do nabídky ikon hned několik novinek pro chytré zásuvky a žárovky. Díky nim si tak můžete nyní Domácnost přizpůsobit mnohem lépe než kdy předtím. Jedná se sice ve výsledku o naprostý detail, avšak nejednoho puntičkáře jistojistě potěší – tím spíš, když se této novinky dočkáme velmi pravděpodobně i v iOS 13 a iPadOS 13.

Obecně se dá říci, že toho operační systém macOS Catalina na Macy příliš nového nepřináší, avšak prakticky všechny novinky jsou velmi zajímavé. Velký úspěch má mezi uživateli především Sidecar, který umožňuje zrcadlit obsah displeje Macu na iPad. Potěší ale i implementace Času u obrazovky či nová aplikace Najít. Nutno však podotknout, že i přes relativně malé množství novinek se v betách objevuje relativně velké množství chyb, které používání Maců značně znepříjemňuje. Za zmínku stojí třeba relativně úsměvná chyba s nefunkčním košem, která znemožňovala jeho vyprázdnění a tedy i uvolnění místa. Kvůli tomu tak mohli mít někteří uživatelé problém i s instalací nové bety, na kterou nebylo v počítači zkrátka a dobře místo. Snad se tedy Applu podaří za zhruba měsíc, který do vydání ostré verze macOS Catalina, vše opravit a my budeme považovat tento systém za dokonalý. 

Dnes nejčtenější

.