Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi uživatele Macu či MacBooku, tak už si jistě brousíte zuby na veřejné vydání nového operačního systému pro tato zařízení, který ponese označení macOS 10.15 Catalina. Již v minulé verzi macOS jsme se dočkali představení dynamických tapet, které v průběhu dne mění svou podobu, aby korespondovaly s momentální fází dne. Při uvedení macOS 10.15 Catalina jsme se dočkali také uvedení nové dynamické tapety, avšak postupem času se v dalších beta verzích tohoto systému začaly objevovat nové tapety, které jsou vyfoceny na ostrově Santa Catalina v Kalifornii – odtud také název samotné verze macOS. Nové tapety jsou naprosto úžasné, avšak nejvíce jejich krásu poznáte na své vlasní oči.

Pokud patříte mezi beta testery, anebo mezi vývojáře, kteří mají dostupné beta verze operačního systému macOS 10.15 Catalina, tak už máte všechny nové tapety k dispozici přímo v systému a nemusíte je stahovat. Pokud si je chcete prohlédnout a popřípadě také nastavit, tak se přesuňte do Předvolby systému -> Plocha a spořič a zde si v sekci Obrázky na plochu vyberte jednu z nových fotografií. Pokud však neběžíte na této beta verzi a stále pracujete na macOS 10.14 Mojave, tak si tyto tapety musíte stáhnout a nastavit ručně. Tapety jsou k dispozici k prohlédnutí v galerii u tohoto odstavce, stáhnout pomocí následujících odkazů: 1. tapeta2. tapeta3. tapeta4. tapeta5. tapeta6. tapeta7. tapeta.

Každá z tapet je upravena do poměru 1:1 a barevného profilu P3, tudíž se perfektně hodí na všechny novější displeje od Applu, které profil P3 podporují. Rozlišení je poté 6016×6016 pixelů, a jak můžete tušit, tak s tímto rozlišením a poměrem není možné kompletně zaplnit žádný displej. Tapetu si tedy musí systém (anebo vy) vykrojit. Zároveň však máte s vysokým rozlišením jistotu, že bude tapeta perfektně ostrá i po přiblížení, či po nastavení na displej mobilního telefonu. Libí se vám tyto nové tapety, které jablečná společnost v rámce beta verzí macOS 10.15 Catalina přidává?

Dnes nejčtenější

.