Zavřít reklamu

Apple nám v poslední době vydává jednu aktualizaci iOS 13 za druhou. Tato verze systému je momentálně nejvíce opravovanou od převzetí této divize Craigem Federighim. Od 19. září 2019 jsme se do nynějška dočkali celkem osmi verzí tohoto systému, což o dvě verze přesahuje i iOS 11. Minulý týden Apple vydal třetí betu iOS 13.3, přičemž ostré verze bychom se vzhledem k obvyklému počtu veřejných bet měli dočkat někdy na přelomu roku. V testu, do kterého se opět pustil kanál iAppleBytes, se podíváme, jak si beta vede v testu rychlosti s nejaktuálnějším iOS 13.2.3.

Test je jako vždy klasický. Jsou vedle sebe položena dvě stejná zařízení, která se liší pouze verzí iOS. V tomto videu je porovnávána rychlost na iPhonech 8 a XR. Na prvním zmíněném s aktuálním iOS naběhl systém zhruba o půlvteřinu rychleji, podobně se tak stalo i u otevření App Store. Nejvíce jdou ale vždy vidět rozdíly u aplikací třetích stran. Vteřinu k dobru má aplikace Netflix na třetí betě iOS 13.3. Na aktuální verzi se naopak otevírají rychleji aplikace jako VK, Twitter či Snapchat. Rozhodně se ale nedá jednoznačně říct, která verze iOS je svižnější. Je zde spousta situací, kdy zlomky vteřiny jsou k dobru tomu či onomu systému. Následně byl spuštěn CPU test v GeekBench, v němž oba iPhony získaly shodné skóre v single-core testu. V multicore testu ale zvítězil iPhone 8 s veřejnou betou, když získal o 263 bodů více, což znamená nárůst o 11 %. Lepšího hodnocení se zařízení s tímto systémem dočkalo i v AnTuTu, kde třetí beta získala o 466 bodů více. Vzhledem k průměrnému skóre 40 tisíc bodů se ale o žádný zázrak nejedná.

Na řadu přichází iPhone XR s rok starým čipem A12 Bionic. I zde se systém načte rychleji na iOS 13.2.3, a to přibližně o vteřinu. Nativní aplikace se spouští téměř souběžně, vyjímkou je Apple News, které má necelou vteřinu k dobru na aktuálním systému. Podobná písnička zní i u aplikací třetích stran, kde nejviditelnější rozdíl je zřejmě vteřina u aplikace VK a Snapchatu. Zajímavě působí znovuotevření Safari, kde tester počas testu vyhledával stránky Wall Street Journal. Jde vidět, že stránka se na iOS 13.2.3 načítá znovu. Je tedy možné, že se v iOS 13.3 dočkáme lepší správy paměti RAM. I zde následuje CPU test v Geekbench, kde se hodnoty liší zhruba o 20 bodů, což možná ani nestojí za zmínku. Máte někdo na svém iPhonu třetí veřejnou betu iOS 13.3 a pozorujete nějaká zlepšení nebo zhoršení?

Dnes nejčtenější

.