Zavřít reklamu

Pokud vlastníte Apple Watch, tak se vsadím, že k nim rozhodně máte zakoupených více řemínků. Ne každý řemínek se totiž hodí na každou příležitost a dá se očekávat, že klasický silikonový řemínek si asi na pracovní pohovor nevezmete. Řemínky k Apple Watch samozřejmě nabízí samotný Apple, avšak jejich cena se často šplhá do závratných výšin a uživatelé nechtějí do pouhého řemínku investovat tolik peněz. Zdali je cena originálních řemínků adekvátní nechám už jen a jen na vašem uvážení. Pro všechny majitele jablečných hodinek jsme si připravili tento článek, ve kterém si ukážeme to nejlepší z originálních řemínků, náhražek originálních řemínků, a také se podíváme na řešení v podobě řemínků, které byly k Apple Watch vytvořeny od společností třetích stran.

Jak je to s velikostí řemínků?

Ještě než se vrhneme do přehledu řemínků a informací o tom, kde je můžete zakoupit, tak si musíme udělat pořádek ve velikostech. Pokud vlastníte Apple Watch Series 0 – Series 3, tak se tělo hodinek dělí na velikost 38 mm a 42 mm. V případě, že vlastníte Apple Watch Series 4 anebo Series 5, tak se tělo hodinek dělí na 40 mm a 44 mm. I přesto je však nutné zmínit, že řemínky pro 38mm a 40mm tělo jsou kompatibilní, stejně tak jako v případě těch 42mm a 44mm. Rozpoznat tedy stačí jen dvě velikosti. Ve většině případů jsou řemínky k dispozici v obou velikostech, avšak dejte si při případném nákupu pozor na to, abyste si vybrali tu velikost, která odpovídá velikosti vašich hodinek. Velice jednoduše se může stát, že kliknete špatně a namísto větší varianty si objednáte menší.

Originální řemínky

Pokud zastáváte kvalitu a tvrzení „pokud chceš mít opici, musíš mít na banány“, tak se vám zajisté budou zamlouvat originální řemínky od Applu. Těchto originálních řemínků je opravdu nespočet a každým rokem jich nespočet přibude. Mezi klasické řemínky patří ty silikonové, které si můžete objednat hned v několika barevných variantách – od klasické černé či bílé, až například po zelenou či růžovou. Mnoho uživatelů si však stěžuje, že se jim v případě silikonových řemínků potí kůže a tvoří vyrážky. Pokud trpíte podobnými problémy, tak můžete využít silikonového řemínku Nike, který má po svém těle otvory. Díky tomu mají řemínky jednak sportovnější vzhled, a jednak jsou více prodyšné. Nicméně tento typ řemínků lze označit za univerzální a vhodný pro mnoho příležitostí.

Další variantou jsou originální provlékací sportovní řemínky. Tyto řemínky jsou vytvořené z tkaného nylonu a z vlastní zkušenosti mohu říct, že se nosí asi nejlépe. Jsou prodyšné, ruka se pod nimi potí minimálně a hlavně jsou svým zpracováním velice pohodlné. I v tomto případě Apple nabízí nespočet různých barevných kombinací. Opět můžete sáhnout po klasice v podobě bílé či černé varianty, k dispozici jsou samozřejmě také dvoubarevné varianty, anebo třeba zbarvení PRODUCT(RED). Pokud tedy chcete řemínek, který je univerzální, relativně levný a pohodlný, je provlékací řemínek to, co hledáte. Na sport je tento typ řemínků dle mého vhodnější než výše zmíněný silikon.

V případě, že se chystáte na pracovní schůzku, tak se úplně nehodí, abyste přišli se silikonovým či nylonovým řemínkem. I na tento případ se v Applu myslelo a byly vytvořeny speciální článkové řemínky a milánské tahy. Článkové řemínky svým tvarem připomínají řemínky klasických hodinek a o jejich eleganci nemůže být pochyb. V případě milánského tahu je elegance také na velmi vysoké úrovni, a pokud zastáváte minimalistický design, tak je pro vás milánský tah tím správným tahem. V případě článkového řemínku si můžete vybrat z vesmírně černé a stříbrné varianty, milánský tah je poté kromě vesmírně černé a stříbrné varianty k dispozici také ve zlatém provedení. Na sport či náročnější fyzické aktivity však tento typ řemínků vhodný není.

Kategorii originálních řemínků uzavřeme koženými řemínky, které jsou stejně jako v minulém odstavci k dispozici ve dvou variantách. První variantou je kožený řemínek s moderní přezkou, druhá varianta je poté nazývána klasicky jako kožený řemínek – ten ale disponuje články a od toho s moderní přezkou se výrazně liší. V tomto případě je k dispozici v obou případech hned několik zbarvení. Ženy zajisté ocení nádherné lilkové či červené zbarvení, mužům se poté mohou líbit klasičtější varianty, či křiklavější barvy v podobě žluté, modré a dalších. I v tomto případě platí, že na sport či náročnější aktivity se tyto řemínky zrovna dvakrát nehodí, jelikož neumožní vaší pokožce zrovna ideálně dýchat a ta se tak může jednoduše zapařit. Počítat nemůžete ani s bůhvíjakým odvodem potu.

Náhražky originálních řemínků

Pokud patříte mezi tu skupinu lidí, kteří nechtějí investovat tisíce korun do originálních řemínku a raději ušetříte na náhražkách, tak zbystřete. Prakticky celé portfolio originálních řemínků si můžete zakoupit za nižší cenu od společnosti Handodo. Tato společnost je jednoduše rozhodla, že udělá řemínky uživatelům Apple Watch dostupnější a vytvořila náhražky silikonových řemínků, Nike řemínků a milánských tahů. Podobný krok udělala i společnost Eternico, od které můžete zakoupit perfektně zpracované článkové řemínky, a to opět za zlomek ceny. V případě náhražek je však nutné počítat s tím, že ne všechny z nich musí být kvalitativně tak skvěle provedené, jako ty originální. Avšak jak už jsem jednou zmínil, pokud hledíte na cenu, tak jsou náhražky to, co hledáte.

Neoriginální řemínky

Pokud jste zjistili, že se vám žádné řemínky od Applu nelíbí, popřípadě už jich máte hodně a chtěli byste sáhnout po nějakých neobyčejných, tak samozřejmě můžete. Na výběr vám dává například společnost UAG, která nabízí jak nylonové, tak kožené řemínky, které se vám určitě zalíbí hned na první pohled. Jako dalšího výrobce můžeme zmínit opět společnost Eternico, která kromě náhražek originálních řemínků nabízí také své vlastní. Zajímavé jsou například silikonovo-kožené řemínky, perlové řemínky, či speciální kovové řemínky s přezkou. Dále můžeme zmínit například řemínky od společnosti Catalyst, která nabízí nevšední robustní silikonové řemínky. K dispozici jsou také zajímavé kožené řemínky od UNIQ.

Ať už tedy chcete oživit vaši kolekci řemínků, anebo vás ty originální od Applu omrzely, tak věřím, že jste v tomto článku našli přesně ten řemínek, který jste hledali. Pokud se teprve chystáte pořídit si Apple Watch, tak věřte, že u pořízení samotných hodinek to rozhodně nekončí. Společně s dodávaným řemínkem určitě budete potřeboval pro různé příležitosti i další řemínky… a potom další, a pak zase další. Jedná se o jakýsi nekonečný koloběh a z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že řemínky si na moje Apple Watch pořizuji i několik let poté, co je vlastním. Rozhodně si tedy několik stovek korun na řemínky odložte bokem.

Dnes nejčtenější

.