Zavřít reklamu

Není to tak dávno, co jsme vás informovali o problémech, s nimiž se musí potýkat někteří z majitelů Apple Watch. Chybu, která dokázala chytré jablečné hodinky dokonale znefunkčnit, Apple opravil v aktualizaci operačního systému watchOS 5.1, lidem to ale na spokojenosti příliš nepřidalo – jisté škody již byly tak jako tak napáchány, nemluvě o tom, že část zákazníků měla při reklamaci hodinek značné problémy.

Reklamace přímo u Applu přitom ale byla pro uživatele jediným možným řešením, protože Apple Watch není možné fyzicky připojit k počítači. Nefunkční hodinky bylo tedy potřeba odeslat do Applu v zájmu výměny či opravy. Pracovníci linky zákaznické podpory byli doslova bombardováni požadavky a stížnostmi od zákazníků, a způsob řešení se u řady zákazníků výrazně lišil.

Apple jako kompenzaci nepříjemností spojených s nepohodlným procesem reklamace začal některým uživatelům nabízet bezplatné dárky. Uživatelé sítě Reddit psali o tom, že jim Apple nabídl například poměrně drahý článkový řemínek, jiní obdrželi některý z dalších Apple Watch řemínků nebo dokonce AirPods zcela zdarma. K programu kompenzace se společnost Apple zatím oficiálně nevyjádřila, je ale zřejmé, že materiální kompenzaci poskytuje pouze těm zákazníkům, kteří se při reklamaci museli potýkat s problémy, nikoliv jako bolestné za „pouhé“ znefunkčnění hodinek. Zákazníci, jejich hodinky jsou kryty Apple Care, by měli mít nárok na výměnu do druhého dne.

Pokud vám tedy update watchOS 5.1 způsobil v nedávné době problémy, určitě zkuste štěstí u podpory Applu. Mohli byste se totiž dočkat moc pěkného dárku, který určitě potěší.

apple watch fb

Dnes nejčtenější

.