Zavřít reklamu

rio-2016-olympics-icon
Přestože Apple oficiálně nesponzoruje Olympijské hry, stále dokázal využít této události pro své vlastní zviditelnění. Dosáhl toho svou limitovanou edicí řemínků pro Apple Watch, které jsou laděny do barev vlajek zemí. Nejen že tyto řemínky prodává, ale podle webu iphone-ticker je také zdarma rozdává olympijským atletům ve svém Apple Storu v Riu. Tato limitovaná edice řemínků je v prodeji za 49 dolarů, což je v přepočtu 1 200 Kč.

Německý týmový manažer sdělil iphone-tickeru, že Apple Store dává akreditovaným olympijským atletům zdarma dva řemínky, čímž umožňuje zviditelnit své produkty bez oficiálního sponzorství atletů nebo her samotných. Atleté mohou řemínky po prokázání toho, že soutěží na olympiádě, získat v Apple Storu v obchodním domě VillageMall.

Největší rival společnosti Apple, Samsung, je dlouholetým sponzorem Olympijských her a mnoha atletů. V minulosti v podmínkách sponzorství atletů bylo zahrnuto také to, že musí zakrývat Apple logo. Podle zprávy Reuters Apple nebude porušovat žádná pravidla Olympijského výboru Spojených států amerických, pokud se na jeho řemíncích neobjeví logo Olympijských kruhů a nebude při nich zmíněno slovo olympiáda.

„Pokud nepoužijí Olympijské logo, logo Rio 2016 nebo náš vzhled, není zde žádné porušení pravidel,“ řekla Sylmara Multini, ředitelka výboru pro licencování a prodej pro Rio 2016.

Někteří výrobci řemínků pro Apple Watch si také všimli popularity limitované edice a začali nabízet své vlastní řemínky se stylizováním zaměřeným na vlajky zemí.

apple-watch-olympic-bands-fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.