Zavřít reklamu

Ne nadarmo se říká, že sluchátka AirPods jsou jedním z nejlepších produktů, který kdy Apple představil. AirPody rozhodně nejsou obyčejnými sluchátky, a to díky veškerým funkcím, kterými disponují. Právě díky všem novým funkcím je dost možné, že jste o některých ani neslyšeli, anebo prostě nevíte, jak je používat. Pojďme se společně v tomto článku podívat na 10 tipů, díky kterým se z vás stane mistr na používání AirPodů. Podíváme se jak na softwarové vychytávky, tak na některé hardwarové záležitosti, kterým byste měli rozumět. Zdržme se tedy úvodních formalit a vrhněme se přímo na věc.

1. Špehování s AirPody

Ano, s vašimi AirPody můžete jednoduše špehovat své okolí. Nejprve je samozřejmě nutné, abyste vaše AirPody připojili k iPhonu skrze Bluetooth. Po připojení přejděte v Nastavení do záložky Ovládací centrum, kde se přesuňte do sekce Upravit ovládací prvky. V seznamu poté najděte možnost Sluch, kterou pomocí zelené ikony plus přidejte do ovládacího centra. Teď, když budete chtít naslouchání skrze AirPods aktivovat, tak stačí gestem otevřít ovládací centrum a kliknout na ikonu ucha. Tuto funkci samozřejmě nemusíte využívat jen jako špehovací zařízení, nýbrž třeba jako dětskou chůvičku. iPhone v tomto případě slouží jako mikrofon a AirPody jako zařízení, na které se přenáší zvuk.

2. Porozumění barvám LED diody na pouzdře

Ať už vlastníte první generaci AirPodů, či druhou, tak k nim máte pouzdro. Pouzdro bez bezdrátového nabíjení má LED diodu schovanou pod poklopem, pouzdro s bezdrátovým nabíjením má poté LED diodu na přední části svého těla. LED dioda na pouzdře dokáže blikat hned čtyřmi způsoby. Pojďme se společně podívat na všechny významy:

  • Zelená barva: pokud vidíte zelenou barvu, tak jsou vaše AirPody plně nabité.
  • Oranžová barva: v případě, že vidíte oranžovou barvu, tak je vaše pouzdro vybité a dokáže vaše AirPody nabít naposledy.
  • Blikající oranžová barva: pokud vidíte blikající oranžovou barvu, znamená to, že budete muset znovu vaše AirPody spárovat s vaším zařízením.
  • Bílá barva: v případě, že se projeví zelená barva, jsou vaše AirPody připraveny na připojení k zařízení.

Prohlédněte si, jak vypadají AirPods 2 včetně nabíjecího pouzdra:

3. Najděte vaše ztracené AirPody

Stejně, jako všechna ostatní zařízení od Applu, tak i AirPody můžete v případě ztráty najít. Stačí otevřít aplikaci Najít iPhone, popřípadě se na iCloud.com přihlásit k vašemu Apple ID a zobrazit si lokaci vašich AirPods. Také si na AirPodech můžete nechat přehrát zvuk (dost hlasitý), v případě, že jste je například nechali někde doma a nevíte, kde hledat.

4. Změňte si akci po poklepání na AirPod

Ve výchozím nastavení je přednastaveno, že po poklepání jak na levý, tak na pravý AirPod, se aktivuje Siri. Věděli jste však, že si tyto akce můžete jednoduše změnit? Levý AirPod můžete například použít k pozastavení hudby a pravý třeba k přeskočení momentální skladby. Stačí na iOS zařízení, se kterým máte AirPody spárovány, přejít do Nastavení. Zde do sekce Bluetooth, kde klikněte na ikonu „i“ v kroužku u vašich AirPodů. Zde klikněte na sekci Levý či Pravý pod podnadpisem Poklepání na AirPod. Tady už si jednoduše můžete zvolit, jak se mají vaše AirPody po poklepání zachovat.

5. Jak zjistit, zdali se jedná o AirPody první, anebo druhé generace

Jelikož obě generace AirPodů, mimo nabíjecího pouzdra, vypadají naprosto totožně, tak je velice jednoduché rozeznat, zdali právě držíte v ruce první generaci AirPodů, či druhou generaci. Jediný způsob, jak zjistit, o kterou generaci se jedná, je prozkoumat modelová čísla AirPodů, která se nachází v záhybu pod částí, kterou strkáte do uší. V případě pouzdra naleznete modelové číslo po otevření poklopu. Na rozdíly mezi modelovými čísly se můžete podívat níže:

  • AirPody druhé generace: A2032 a A2031
  • AirPody první generace: A1523 a 1722
  • Bezdrátové nabíjecí pouzdro: A1938
  • Klasické nabíjecí pouzdro: A1602

6. Nabíjejte AirPody rychleji

Potřebujete co nejrychleji nabít vaše AirPody a klasická rychlost nabíjení vám nestačí? Pro maximalizaci rychlosti nabíjení AirPodů stačí, abyste je odpojili od iPhonu či jiného zařízení, ke kterému jsou připojeny. Když totiž nejsou AirPody k žádnému zařízení připojeny, tak nevyužívají Bluetooth, čímž se nabíjí o mnoho rychleji. Nejjednodušším způsobem, jak AirPody od iPhonu odpojit je, že v Nastavení Bluetooth jednoduše vypnete. Poté jej však samozřejmě nesmíte zapomenout znovu zapnout.

7. Používejte widget pro sledování baterie AirPodů a jejich pouzdra

V iOS se nachází jednoduchý widget, který dokáže zobrazit stav baterie všech vašich zařízení, včetně AirPodů. Pro aktivaci widgetu se stačí přesunout do sekce s widgety, sjet níže a kliknout na možnost Upravit. Poté už jen klikněte na zelené plusko u widgetu Baterie. Jakmile tento postup dokončíte, tak v pravém horním rohu obrazovky klikněte na Hotovo. Widget dokáže zobrazit stav nabití pouzdra, a dokonce i každého AirPodu zvlášť v případě, že je jejich baterie na různé úrovni nabití.

8. Jak zjistit stav baterie AirPodů na Apple Watch

Pokud vlastníte Apple Watch společně s AirPody, tak jistě víte, že s sebou například při běhání už nemusíte tahat iPhone. Jednoduše si všechnu hudbu nahrajete do Apple Watch, které poté spárujete s AirPody a můžete vyrazit. Pokud byste chtěli zobrazit stav baterie vašich AirPodů na Apple Watch, tak jednoduše stačí otevřít oznamovací centrum a kliknout na ikonu baterie. Poté se zobrazí přehled baterie vašich hodinek, když však sjedete níže, tak si můžete všimnout stávající baterie na vašich AirPodech.

9. Automatická detekce ucha

Součástí AirPodů je také funkce, která se nazývá Automatická detekce ucha. Na každém z AirPodů se nachází senzor, který dokáže rozpoznat, zdali máte AirPody v uších, či nikoliv. Pomocí této funkce se AirPody jednoduše připojí k zařízení a vy tak nemusíte zdlouhavě v nastavení Bluetooth provádět připojování. Tuto funkci můžete využít i tehdy, kdy například posloucháte nějakou hudbu. V případě, že si jeden z AirPodů vyndáte z uší, tak se přehrávání pozastaví. Jakmile si AirPod vložíte zpět do ucha, tak se přehrávání opět spustí. Nemusíte se tedy o nic starat, vše můžete nechat na starost senzorům. Pro aktivaci této funkce přejděte do Nastavení, kde otevřete kolonku Bluetooth. Zde klikněte na „i“ v kroužku u vašich AirPodů a pomocí přepínače funkci s názvem Automatická detekce ucha aktivujte.

10. Určete používaný mikrofon AirPodů

Oba dva AirPody mají v sobě zabudovaný mikrofon. Pokud tedy s někým voláte a máte v uchu jen jeden AirPod, tak se nemusíte bát, že by vás nešlo slyšet. AirPody si totiž ve výchozím nastavení samy určují, zdali bude aktivní levý, či pravý mikrofon v závislosti na tom, jaký AirPod zrovna máte v uchu. Pokud byste však striktně chtěli nastavit, že se bude používat buď jen levý, anebo jen pravý AirPod, tak můžete. Stačí opět otevřít Nastavení, kde otevřete sekci Bluetooth. Klikněte na „i“ v kroužku, a poté na kolonku Mikrofon. Zde si poté můžete zvolit využití Vždy levého AirPodu, anebo Vždy pravého AirPodu.

Doufám, že jste se s pomocí tohoto článku dozvěděli něco nového o vašich AirPodech. Pokud si všechny uvedené tipy zapamatujete, tak si můžete být jisti, že o AirPodech víte prakticky úplně všechno a nic už vás nepřekvapí. Ať už před vás někdo postaví první, či druhou generaci AirPods, tak nejenže je od sebe rozeznáte, dokonce je i budete schopni nastavit přesně tak, aby vám to vyhovovalo.

airpods 2

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.