Zavřít reklamu

Streamovací služby se těší v posledních letech čím dál větší oblibě. Aby taky ne. Za určitý poplatek vám jejich poskytovatelé nabízí obrovské množství hudby či videoobsahu na jednom místě a navíc ve skvělé kvalitě. Podobné služby však existují i pro psaná média. Jednu z nich, Texture, kterou provozuje stejnojmenná společnost před nedávnem koupil i samotný Apple, čímž naznačil, že mu ani tento směr není cizí. Doposud se sice příliš nevědělo, kdy se chystá Apple se službou udělat první větší kroky, to je však díky zjištění agentury Bloomberg již minulostí. 

Podle zdrojů Bloombergu se Apple chystá spustit svůj “Netflix pro časopisy a noviny” na jaře příštího roku. Vše bude založena na předplatném, které odemkne čtenářům obrovské množství různorodého obsahu. Někteří vydavatelé, kteří svůj obsah Applu poskytnou, však mají údajně obavy, že jim takto distribuovaný obsah vydělá méně peněz, než kdyby jej mezi své čtenáře šířili vlastními způsoby – tedy vlastní formou předplatného. Vše však bude samozřejmě záviset především na tom, kolik uživatelů si čtenářský Netflix předplatí. 

Čtete si rádi články z časopisů na iPadu, nebo dáváte přednost tištěné verzi?:

Zcela jasno není ani v dostupnosti služby. Ta by totiž měla být údajně implementovaná ve zpravodajské čtečce Apple News, která však není na našem území dostupná. Je ale možné, že se Apple pokusí svou novinkou prosadit po celém světě a v některém z budoucích updatů softwaru Apple News rozšíří i do zemí, ve kterých není k dispozici. Ostatně, podobný osud má potkat i aplikaci TV, která se má též v příštím roce rozšířit kvůli plánovanému spuštění originálních pořadů Applu do spousty dalších zemí. 

Na další detaily o novince si budeme muset ještě pár týdnů počkat. Myšlenka předplatného, za které získáme přístup ke spoustě médií, je však skutečně zajímavá a své zákazníky by si našla i v České republice. Otázkou však je, jak vysoké předplatné by Apple nastavil.

texture-ipad-app

Dnes nejčtenější

.