Zavřít reklamu

Apple s herním trhem koketuje už řadu let. Například v roce 2010 představil službu Game Center, která sjednocovala výsledky v jednotlivých hrách a umožňovala uživatelům porovnávat své výsledky. Avšak v roce 2016 aplikaci této služby odstranil z tehdy nové verze iOS s číslovkou 10. Nesetkala se totiž s takovým úspěchem, jaký se očekával.

Nyní se podle několika zdrojů Apple znovu snaží proniknout více na herní trh a připravuje tak předplatné pro hry, službou svým konceptem podobnou například Netflixu. Serveru Cheddar tuto skutečnost potvrdilo údajně až pět anonymních zdrojů. Momentálně prý již probíhá domlouvání podrobností s herními vývojáři.

Očekává se, že Apple připraví podobný model, který funguje u Apple Music nebo například u již z míněného Netflixu. Uživatel by tak platil určitý měsíční poplatek, za který by dostal přístup ke všem dostupným hrám. Ty by mohl hrát samozřejmě pouze po dobu předplatného, po jeho vypršení by již pro něho nebyly dostupné.

Pamatujete si ještě na Game Center?:

Herní trh v posledních letech zažívá obrovský boom, zejména právě ten mobilní. Navíc hry jsou dominantními aplikacemi v App Storu, avšak převládají ty bezplatné, ze kterých Apple nemá žádné příjmy. Z tohoto pohledu je tedy logické, že se cupertinská společnost snaží o zavedení podobné služby. Navíc je potřeba vzít v potaz, že právě služby jsou pro Apple momentálně klíčovým zdrojem příjmů.

Zatím můžeme pouze hádat, zda Apple připravuje pouze jeden druh předplatného, nebo zda si  budeme moci vybrat například podle žánru, případně alespoň podle rozdělení her na ty pro děti a pro dospělé. S jistotou lze aktuálně říct pouze to, že výkonu mají jablečné produkty dostatek. Aktuální iPhony a iPady se mohou bez problému měřit svým výkonem například s konzolí Nintendo Switch a v případě nejnovějšího iPadu Pro dokonce s Xboxem One.

Hry

Dnes nejčtenější

.