Zavřít reklamu

Na příchod bezdrátové nabíječky AirPower na pulty obchodů čekáme již více než rok. Přestože jsme se jejího představení dočkali již vloni v září, kvůli problémům s jejím dokončením si dává Apple s vypuštěním na čas, přičemž některé zdroje dokonce tvrdí, že projekt odpískal úplně. To je ale díky nové patentové přihlášce, kterou si Apple před nedávnem zaregistroval u amerického patentového úřadu, velmi nepravděpodobné. V přihlášce se totiž důkladně věnuje popisu softwaru právě pro svou bezdrátovou nabíječku. 

V první části patentové přihlášky se Apple věnuje zobrazování stavu baterie nabíjených zařízení na displeji iPhonu. Tuto věc nám však demonstroval na představení nabíječky i samotný Apple, kdy se na iPhonu položeném na AirPower zobrazovaly i další nabíjené produkty, takže se nejedná o nic zcela převratného. Poměrně zajímavé však je, že k zobrazování by měl Apple používat speciální ID, které nabíječka přiřadí každému zařízení, které na ní bude zrovna nabíjeno. To následně odešle do iPhonu, které díky němu dokáže na displeji zrcadlit stavy baterie ostatních produktů. Jelikož by se však mělo jednat jen o velmi malé množství neškodných dat, nemusí mít uživatelé obavy, že by tato novinka například jakkoliv ohrozila jejich bezpečnost. Patentová přihláška dále naznačuje, že bychom se mohli u AirPower dočkat i podpory jiných nabíjecích standardů než jen Qi, což by měly zajišťovat speciálně reagující cívky.

Ani patentové přihlášky nezaručují, že se dočkáme příchodu AirPower v brzké době. Apple o ní totiž prakticky od jejího představení mlčí a veškeré informace, které se o ní v posledních měsících objevily, pochází tak od analytiků či z dodavatelského řetězce. Nicméně vzhledem k tomu, že má Apple údajně v plánu na začátku příštího roku vypustit novou verzi sluchátek AirPods právě s podporou bezdrátového nabíjení, je poměrně pravděpodobné, že po jejich boku uvede i AirPower. Ostatně, s podobným tvrzením přišel nedávno i analytik Ming-Chi Kuo, který je přesvědčen, že nabíječka dorazí na začátku příštího roku. Snad tomu tedy tak skutečně bude. 

airpower fb

Dnes nejčtenější

.