Zavřít reklamu

Je to skoro až k smíchu. Zatímco bylo bezdrátové nabíjení u mnohých smartphonů již řadu let jakýmsi standardem a mnoho uživatelů jej tak bralo jako běžnou součást jejich smartphonu, Apple se k jeho implementaci rozhodl až v loni. iPhony 8, 8 Plus a X totiž opatřil skleněnými zády, díky kterým je právě tento typ nabíjení konečně možný. Spolu s oznámením této novinky pak představil i bezdrátovou nabíjecí podložku AirPower, která by měla zvládat současné nabíjení iPhonu, Apple Watch a bezdrátového nabíjecího pouzdra pro AirPods. Ta se však ani dlouhých téměř osm měsíců po představení doposud neobjevila na pultech obchodů. 

V minulých týdnech a měsících jsme slyšeli spoustu zvěstí o tom, že je nabíječka AirPower již připravená k prodejům a Apple ji začne co nevidět prodávat. Bohužel se však tyto předpovědi nevyplnily a ani jedna z “událostí” z minulých měsíců uživatele čekající na tento produkt nepotěšila. Ať už to byl start prodejů HomePodu, iMacu Pro, představení červených iPhonů 8 a 8 Plus či březnová konference, na které Apple představil nový iPad, vždy nám zbyly jen oči pro pláč.  Možná i proto se snaží někteří výrobci (převážně z Číny) zákazníky potěšit svými vlastními podložkami AirPower, které vypadají alespoň podle dostupných fotografií prakticky totožně. Pár takových nabíječek bylo před pár dny dostupných dokonce na vídeňském letišti, kde je vyfotografoval a následně pověsil na Twitter jeden z milovníků Applu. 

25847-35889-fake-AirPower-l

Jak můžete sami podle fotografie vidět, arzenál produktů, který povedený prodejce nabízel, je opravdu široký a na své si příjde skoro každý. S téměř stoprocentní jistotou však lze říci, že je valná většina, ne-li většina produktů pouhou čínskou kopií. Nejinak tomu samozřejmě je i u nabíjecí podložky AirPower, jejíž balení se “jablečné klasice” velmi přibližuje. Nutno však podotknout, že krabičku, ve které bude Apple AirPower prodávat, ještě svět neviděl. Podobně jako na fotografii by však vypadat skutečně mohla.

Ačkoliv je samozřejmě velmi těžké v tuto chvíli říci, kdy se nabíjecí podložky konečně dočkáme, jedna věc je již teď jistá – Apple s ní zklamal mnoho uživatelů. Nikoliv však jejími funkcemi (i když to nyní nelze s jistotu potvrdit), ale právě velmi dlouhou dobou, za kterou ji ještě nedokázal dostat na pulty obchodů. Je sice pravda, že představení vlastní bezdrátové nabíječky spolu s bezdrátově nabijitelnými iPhony mělo svou logiku, rozhodně by však bylo lepší s představením počkat a svůj produkt ukázat až ve chvíli, kdy jej bude společnost schopná dodat na trh. Zvolením menšího zla v podobě pozdějšího představení by se totiž Apple vyvaroval vlně kritiky právě za jeho “nerozhoupanost”. 

airpower viden

Dnes nejčtenější

.