Zavřít reklamu

Někteří analytici zřejmě touží po informacích tak moc, že se sami vydají takřka až ke zdroji. Blayne Curtis, analytik společnosti Barclays, cestoval minulý týden do Asie, aby tam nahlédl do dodavatelských řetězců a pokusil se získat informace o nadcházejících produktech a plánech Applu.

Datum vydání obou iPhonů se bude, podobně jako minulý rok, lišit. LCD model přijde na pulty o měsíc později než modely s OLED displejem, které dorazí v září. Dále podle společnosti Barclays je očekávatelné, že technologie 3D Touch bude příští rok chybět u iPhonů s OLED displeji. Podotýkají však, že návrhy ještě nejsou zcela hotovy a mohou se tak kdykoli změnit. Jiné informace přinesl začátkem tohoto roku uznávaný analytik Ming-Chi Kuo, který tvrdil, že funkce 3D Touch nebude dostupná u levnějšího letošního iPhonu s LCD displejem. Což by vzhledem k údajné ceně dávalo smysl. Stejně jako další spekulace ohledně tohoto modelu. Není ale vůbec jasné, proč by se Apple této užitečné funkce v budoucnu zbavoval u OLED modelů.

Dalším bodem zprávy je zmínka o nadcházejícím modelu bezdrátových sluchátek Apple AirPods, nabíjecí podložce AirPower a bezdrátového nabíjecího pouzdra pro AirPods. Podle Blayne Curtise nový model sluchátek přijde ve čtvrtém čtvrtletí roku 2019, podložky a nabíjecího pouzdra se po dlouhém čekání dočkáme prý už za měsíc. Informace o AirPods ovšem oponuje dřívějším zprávám jiných analytiků. Mark Gurman z agentury Bloomberg v únoru uvedl, že se letos představí nová verze těchto sluchátek, která bude podporovat funkci „Hey Siri“. Další rok pak přijde třetí generace sluchátek AirPods, která by měla být voděodolná. Převládají také názory, dle kterých Apple funkci „Hey Siri“ vyřeší softwarovou aktualizací. Není ale jasné, zda čip W1, obsažený v AirPodech, tuhle funkci zvládá. Otázku tedy zodpoví až čas.

Dlouho očekávaná nabíjecí podložka AirPower se snad v září objeví na pultech obchodů:

 

Očekává se rovněž představení levnějšího HomePodu, který by měl být k dostání za cenu 199 – 249 dolarů. Prodeje HomePodu nejsou dobré, ačkoli se názory na počet prodaných kusů liší. Společnost Strategy Analytics uvedla, že Apple prodal jen 1,3 milionu HomePodů, což je jen 6% z celkového počtu prodaných reproduktorů od uvedení HomePodu do prodeje. Hovořilo se také o HomePodu, který by měl být pod záštitou společnosti Beats. To se ale jeví jako spíše nepravděpodobné.

Chytrý reproduktor Apple HomePod:

future homepods fb

Dnes nejčtenější

.