Zavřít reklamu

Společnost Apple prodala ve druhém čtvrtletí 700 000 kusů svých chytrých reproduktorů HomePod, uvedla společnost Strategy Analytics. Toto číslo představuje 6% podíl na trhu s chytrými reproduktory, což rozhodně není mnoho. Stejná společnost odhadla před několika měsíci prodej 600 000 HomePodů za první kalendářní čtvrtletí. Součet nám dává 1,3 milionu prodaných kusů, což je o dost méně, než odhady společnosti Consumer Intelligence Research Partners, která nedávno uvedla, že Apple jen v USA prodal 3 miliony HomePodů.

HomePod se tak stal dle odhadů čtvrtým nejoblíbenějším reproduktorem. Nejprodávanějším chytrým reproduktorem se stal Echo od Amazonu s podílem na trhu 41%. Druhý byl Google Home s podílem 27% a na „bednu“ se dostal také reproduktor od společnosti Alibaba se 7%. Pro Apple může být velmi zapeklité dosáhnout na lepší prodeje svého reproduktoru. Velkým trnem v oku případným kupcům může být jeho cenovka 349 dolarů. Například Echo od Amazonu je k pořízení už od 50 dolarů.

Takto by mohla vypadat nová generace HomePodu:

Jedná se ale stále pouze o odhad. Apple ve svých finančních zprávách podřazuje HomePod pod kolonku ostatní produkty, která zahrnuje například Apple Watch, Apple TV, AirPods, iPod touch aj. Ať už jsou prodeje HomePodů jakékoliv, Apple z kolonky „Ostatní produkty“ hlásil v minulém čtvrtletí tržbu 3,74 miliard dolarů, což je o 37% procent více, než za stejné období minulý rok.

HomePod white FB

 

Dnes nejčtenější

.