Zavřít reklamu

O tom, že Apple ve svých kancelářích již nějaký ten pátek chystá nástupce legendárního MacBooku Air se šušká již nějakou dobu. Bohužel je však tento produkt doposud zahalen spoustou tajemství, které se nedaří rozklíčovat. Pár z nich se nám proto dnes pokusili odhalit reportéři z Digitimes, jejichž zdroje pocházející přímo z dodavatelského řetězce Applu si pustily ústa na špacír. Co o novém MacBooku prozradili?

Pokud jste doufali, že novinka v nabídce nahradí MacBook Air a převezme po něm i jeho cenu, nejspíš budete z následujících řádků zklamaní. Podle zdrojů je totiž 13” MacBook přichystán na zářijové představení (ať už skrze tiskovou zprávu či přímo na keynote) s cenovkou 1200 dolarů, tedy s cenovkou vyšší než která je nalepená na MacBooku Air. Těšit se pak prý u těchto stojů můžeme na procesory Intelu z rodiny Kaby Lake.

Velmi zajímavé je, že nový MacBook měl na ceně MacBooku Air skutečně začínat. Apple si však pro něj představoval zcela jiné procesory, kvůli čemuž jeho cena nakonec i značně vzrostla. I kvůli tomu tak musel Apple svou strategii od základu překopat a zatímco se počítalo s tím, že stařičký Air za 1000 dolarů z jeho nabídky zmizí, teď by v ní měl právě kvůli vyšší ceně svého nástupce zůstat. 

Dočkáme se něčeho takového?:

Konečně nabijeme nabíječkou od Applu?

Krom nových informací z dodavatelského řetězce Applu, které lze brát s ohledem na solidní přesnost portálu Digitimes za poměrně věrohodné, jsme se dočkali i další detaily o AirPower, respektive o její ceně. Ta by se měla pohybovat v rozmezí 150 až 190 dolarů, což zhruba odpovídá všem předešlým zprávám.

Konec letošního roku bude tedy na nové produkty od Applu skutečně bohatý. Snad s nimi tedy budou zákazníci spokojeni a neobjeví se u nich celá řada chyb, jak bylo v poslední době u Applu zvykem. 

macbook-air-2-13

Dnes nejčtenější

.