Zavřít reklamu

S Touch Bary pro nejnovější MacBooky Pro se objevily jisté problémy. Proto byla dodávka od původního výrobce pozastavena a část výroby převzala tchajwanská společnost Wistron. První zprávy o ukončení výroby se objevily v úterý. Vzhledem k tomu, že klávesnici není nijak jednoduché sestavit, její původní dodavatel – blíže nespecifikovaná singapurská společnost – měl problémy vyhovět požadavkům Applu.

Problém tedy nejspíš není na straně Samsungu, o kterém se předpokládá, že je dodavatelem dotykových panelů jako takových. Jaké procento objednávek Wistron přebere, není zatím jasné. V každém případě jsou právě problémy u primárního dodavatele příčinou prodlevy v dodávkách nových MacBooků Pro.

Když Apple 27. října tohoto roku ohlásil své nové modely, čekací doba na MacBooky s Touch Barem se rychle natáhla ze dvou až tří na místy až pět týdnů. Panel má svůj vlastní T1 procesor a dokáže zobrazit kontextové ovládací prvky, jako jsou posuvníky nebo časové osy.

Navzdory mnohdy rozpačitým reakcím z mnoha míst na nové MacBooky Apple oznámil, že očekává enormní zájem o modely, které před nedávnem představil. Počet prodaných MacBooků v letošním roce odhaduje až na 15 milionů. Po uvedení novinek se ale také zvedla vlna zájmu o starší modely – stouply prodeje repasovaných kusů.

macbook-pro-touch-bar-fb

Zdroj: AppleInsider.com

Dnes nejčtenější

.