Zavřít reklamu

Hajek-MacBook-Pro-OLED-power iconiPhone 7 není jediným produktem Applu, na který netrpělivě čekají davy lidí. Macbooky se rozhodně neprodávají v takové míře jako telefony, ale bylo by naivní si myslet, že nový MacBook Pro se obejde bez zájmu uživatelů. Vždyť čekají na nový model už déle jak rok. Současný MacBook Pro je už poměrně zastaralým kusem hardwaru a všichni zájemci o nový model tak netrpělivě čekají, s čím se v září Apple vytasí. Agentura Bloomberg opět ve svém článku upozorňuje na to, že letošní model bude po několika letech opět tou velkou bombou, na kterou všichni čekáme. 

Zdrojem této zprávy má být (jak jinak) informátor disponující vnitřními informacemi z Applu. Potvrdil víceméně veškeré informace, které okolo nadcházejících MacBooků Pro kolují již několik měsíců.

Nový MacBook Pro bude o trochu tenčí než současný model, zároveň však nebude mít příliš se ztenčující profil, který můžeme vidět například na novém Retina MacBooku. Celé šasi bude celkově menší a bude zabírat méně prostoru v porovnání s předchozím modelem. Trackpad u nadcházejícího modelu bude trochu širší než je teď a bude fungovat na stejném principu, jako ten v Retina MacBooku.

Nové Macy budou obsahovat nejnovější grafické karty od společnosti AMD. Karty z rodiny Polaris, vyráběné na 14nm FinFET procesu, mají mít vysoký výkon a nízkou spotřebu. Měly by tak být ideální pro uživatele, kteří chtějí vysoký grafický výkon – například hráči her.

S prvním tvrzením nemá smysl příliš polemizovat, tam si musíme počkat a pak sami uvidíme. Poznámka o grafických kartách je ovšem velice vágní. Pokud se můžeme řídit testy grafických karet na klasickém desktopu, grafická jádra Polaris příliš povedená nejsou. Oproti konkurenci jsou daleko více energeticky náročnější a výkonnostně také ztrácí. Je otázkou, proč Apple stále využívá GPU od AMD, když konkurenční nVidia nabízí ve všech směrech lepší produkty.

Nakonec informátor potvrzuje přítomnost až čtyř USB-C portů (o MagSafe, USB-A, HDMI, mDP aj. nepadlo ani slovo). Další zajímavou informací je, že se prototypy testují už od první poloviny tohoto roku.

  • Nový MacBook Pro opravdu dostane Touch ID v power tlačítku
MacBook Pro 2016 concept FB

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.